Rye and Wheat

RYE

Są dwie kategorie Rye whiskey:

  • Amerykańska - jest podobna do whisky Bourbon , ale musi być destylowana z co najmniej 51% ziarna żyta.
  • Kanadyjska whisky - jest często określana ze względów historycznych, w rzeczywistości może, ale nie musi zawierać ziarno żyta w procesie produkcji.

Musi leżakować przez co najmniej dwa lata w nowych zwęglonych beczkach. 

 

Przykłady:

  • Wild Turkey Master's Keep Cornerstone Rye Whiskey
  • Knob Creek Cask Strength Rye Whiskey.
  • White Dog Rye Mash
  • Bulleit Rye Small Batch

WHEAT

  • Do destylacji jest wykorzystywane ziarno pszenicy
  • Większość z nich jest produkowane w Ameryce
  • Dojrzewa w dębowych beczkach lub w beczkach po sherry, nadając bursztynowy kolor, o zbliżonym smaku: karmelu, toffi i orzechów nerkowca 
  • Można stosować je jako elegancki koktajl ale zlecane jest do popijania małego kieliszka po obiedzie
  • Nie może przekraczać 80% ABV (160 proof) podczas destylacji 
  • musi być butelkowany w 40% ABV (80 proof) lub wyżej

Przykłady:

  • White Dog wheated mash
RYE & WHEAT

RYE

Są dwie kategorie Rye whiskey:

  • Amerykańska - jest podobna do whisky Bourbon , ale musi być destylowana z co najmniej 51% ziarna żyta.
  • Kanadyjska whisky - jest często określana ze względów historycznych, w rzeczywistości może, ale nie musi zawierać ziarno żyta w procesie produkcji.

Musi leżakować przez co najmniej dwa lata w nowych zwęglonych beczkach. 

 

Przykłady:

  • Wild Turkey Master's Keep Cornerstone Rye Whiskey
  • Knob Creek Cask Strength Rye Whiskey.
  • White Dog Rye Mash
  • Bulleit Rye Small Batch

WHEAT

  • Do destylacji jest wykorzystywane ziarno pszenicy
  • Większość z nich jest produkowane w Ameryce
  • Dojrzewa w dębowych beczkach lub w beczkach po sherry, nadając bursztynowy kolor, o zbliżonym smaku: karmelu, toffi i orzechów nerkowca 
  • Można stosować je jako elegancki koktajl ale zlecane jest do popijania małego kieliszka po obiedzie
  • Nie może przekraczać 80% ABV (160 proof) podczas destylacji 
  • musi być butelkowany w 40% ABV (80 proof) lub wyżej

Przykłady:

  • White Dog wheated mash

Filtruj według

Cena
99 137
Producenci
Pojemność
więcej... mniej
Kraj
Region
więcej... mniej
Filtr:
Bulleit Rye Small Batch 45%...
  • Nowy
Bulleit to bourbon charakteryzujący się aromatem żytniego ziarna oraz drewna z beczek. W smaku wyczuwalna jest kukurydza, dąb i niedominująca mięta. Posiada trwały finisz o słodkim wyrazie.
136,90 zł
White Dog wheated mash 0,375 L
  • Nowy
Rye and Wheat

White Dog wheated mash 0,375 L

Sazerac
pav-ach
White Dog to znamienity destylat, w którym żyto, które po kukurydzy jest drugim co do wielkości udziału zbóż ziarnem używanym do produkcji - zastąpiono pszenicą.W ten sposób powstał idealny do picia, bardzo miękki i łagodny alkohol. White Doga nie starzono w beczce. Jest przejrzysty, z wyraźnie wyczuwalną słodyczą kukurydzy i łagodnością pszenicy.
99,90 zł
White Dog Rye Mash 0,375 L
  • Nowy
Rye and Wheat

White Dog Rye Mash 0,375 L

Sazerac
pav-ach
White Dog to znamienity destylat, na bazie żyta. White Doga nie starzono w beczce. Jest przejrzysty, z wyraźnie wyczuwalną słodyczą kukurydzy i pikanterią żyta. Bardzo gładki, pełen aromatów i smaków.
99,90 zł
White Dog Mash 1 0,375
  • Nowy
Rye and Wheat

White Dog Mash 1 0,375

Sazerac
pav-ach
White Dog to znamienity destylat, na bazie żyta. White Doga nie starzono w beczce. Jest przejrzysty, z wyraźnie wyczuwalną słodyczą kukurydzy i pikanterią żyta. Bardzo gładki, pełen aromatów i smaków.
99,90 zł
Pokazano 1-4 z 4 pozycji
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności