Jest to piwo , które zostało postarzone przez pewien okres czasu w drewnianej beczce, w których znajdowały się kiedyś bourbon, whisky, wino, brandy, sherry lub porto. Pierwsze piwa w beczkach po bourbonie zostały wyprodukowane w Stanach Zjednoczonych na początku lat 90.
Jest to Porter Bałtycki leżakowany przez długie miesiące w beczkach po Woodford Reserve Bourbon, a później wymrażany. Dzięki temu jest jeszcze gęstszy i bardziej aromatyczny.
Ciemne piwo dolnej fermentacji w stylu bałtyckiego porteru, leżakowane w beczkach po jabłkowej Brandy. W aromacie cudowna wanilia, czekolada i suszone owoce. W smaku czuć szlachetny alkohol, mocny i wyrazisty. Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Leżakowany w beczkach po burbonie „Widow Jane”, Porter Bałtycki charakteryzuje się aromatem czerwonych owoców, czekolady ze śliwką i wanilii pochodzącej z leżakowania w beczce. W smaku gładkość czekolady i suszonych owoców. W odbiorze przyjemnie rozgrzewający, słodki, lekko musujący.
Browar Jan Olbracht Kord to piwo leżakowane w beczkach po mocnych alkoholach. Kord to połączenie piw w stylu angielskiego Barley Wine i belgijskiego Quadrupla.
Piwo to imperialny porter bałtycki, który dodatkowo dojrzewał w dębowych beczkach po rumie z Jamajki oraz Barbadosu. Posiada dużo nut rumowych, karmelizowanego cukru, dojrzałych, ciemnych owoców, a także rodzynek i fig.
Piwo w stylu Russian Imperial Stout. Proces leżakowania (kilkanaście miesięcy w dębowych beczkach po bourbonie) w niskich temperaturach nadał mu dębowego charakteru, wygładził jego zadziorność i dodał słodkich, nieco waniliowych nut charakterystycznych dla bourbonu.
Wzmocnioną wersję Porteru Cieszyńskiego leżakowana w dębowych beczkach po Bourbon Whiskey. Taki proces dojrzewania nadaje piwu zupełnie nowego charakteru. Połączenie porterowych smaków i aromatów czekoladowo-karmelowych, suszonych owoców z nutami starzenia w drewnianych beczkach tworzy wyjątkowo bogaty bukiet. Odnajdziemy w nim nuty suszonej śliwki,...
Imperialny porter wylądował w beczkach po rumie z Barbadosu. Przypadnie do gustu zwolennikom wytrawniejszych smaków. Beczka nadała mu jeszcze więcej szlachetności, głębi aromatu, oraz wyraźnie wyczuwalnych, dodatkowych walorów zapachowych i smakowych.
Imperialny porter który wylądował na 6 miesięcy w beczce po szlachetnym Armagnacu. Przypadnie do gustu wielbicielom słodszych klimatów. Beczka nadała mu jeszcze więcej szlachetności, głębi aromatu, oraz wyraźnie wyczuwalnych, dodatkowych walorów zapachowych i smakowych.
Artezan Samiec Alfa to Imperialny Stout leżakowany w beczkach po burbonie. Piwo produkowane jest w browarze Artezan mieszczącym się w miejscowości Błonie. Jest to kultowe piwo którego rokrocznie wypuszczana jest limitowana ilość.
Wersja MIODOŻERA leżakowana w beczce po polskim jasnym deserowym winie. Leżakowanie w beczce nadało mu wyjątkowego balansu oraz niezwykłego, waniliowego aromatu powstałego w wyniku procesów zachodzących w naturalnym dębowym drewnie. Dodatkowej głębi smaku nadają lekkie owocowe nuty białego wina.
Idiota, czyli nasz podstawowy Russian Imperial Stout, który tym razem powędrował do beczek po rumie z Jamajki oraz Barbadosu, a także po amerykańskim whiskey i bourbonie. Prawie dwuletnie leżakowanie wygładziło piwo i nadało mu charakteru dębiny oraz wniosło bogate nuty charakterystyczne dla wybranych przez nas alkoholi. Rodion to nasz autorki kupaż piwa...
Artezan Samiec Alfa to Imperialny Stout leżakowany w beczkach po burbonie. Piwo produkowane jest w browarze Artezan mieszczącym się w miejscowości Błonie. Jest to kultowe piwo którego rokrocznie wypuszczana jest limitowana ilość.
Mocniejsza, bardziej ekstraktywna wersja klasycznego Porteru Bałtyckiego – stylu będącego piwowarskim skarbem Polski. Piwo ciemne, esencjonalne, bardzo mocne i rozgrzewające – do powolnej degustacji. Długo leżakowane w beczce po whiskey Jack Daniel’s.
Sus Scrofa, czyli jeden z najlepszych produktów jaki wyszedł spod ręki browaru Łąkomin doczekał się wyjątkowej wersji! Tym razem bowiem mamy okazję cieszyć się rzeczonym Imperialnym Porterem Bałtyckim poddanym wielomiesięcznemu dojrzewaniu w dębowych beczkach po rumie.
Ten styl to piwowarski skarb Polski – ciemne, bardzo mocne piwo dolnej fermentacji. Charakteryzuje się odpowiednim balansem słodkości i goryczki. Długo leżakowane.
Misie lubią miód, a Srogie Niedźwiedzie kochają miód pitny. Dlatego też, jako pierwsi w Polsce postanowiliśmy wyleżakować naszego RISa w beczce po tym zacnym trunku. Piwo spędziło w niej ponad 3 miesiące, co nadało mu nut miodowych, kwiatowych oraz fenomenalny aromat.
Browar Pinta Grande Finale Barrel Aged to blend trzech różnych piw, leżakowanych przez 24 miesiące w beczkach dębowych po bourbonie Woodford Reserved. Dodatkowo jest ono infuzowane wanilią, syropem klonowym i cynamonem dla wyjątkowej mieszamki smaków.