Wyjątkowy smak i aromat tego alkoholu zawdzięczamy doskonałemu destylatowi z wysokogatunkowych śliwek. Śliwowica Podbeskidzka nabiera swoich walorów podczas leżakowania w beczkach dębowych i dlatego charakteryzuje się jasno bursztynową barwą i głębokim aromatem.
Jelinek Morawska Śliwka - jest to jakościowy destylat ze śliwek o mocy 40%. Posiada bardzo bogaty bukiet zapachowy i smakowy. Do produkcji wykorzystują się najwyższej jakości surowce. Udział i jakość zawarta w morawskiej serii marki Rudolf Jelínek jest najwyższa w tej kategorii, dzięki czemu jest to wyjątkowo wysokiej jakości trunek ze średniej kategorii...
Jelinek Morawska Śliwka Złota - jest to jakościowy destylat ze śliwek o mocy 40%. Posiada bardzo bogaty bukiet zapachowy i smakowy. Do produkcji wykorzystują się najwyższej jakości surowce. Udział i jakość zawarta w morawskiej serii marki Rudolf Jelínek jest najwyższa w tej kategorii, dzięki czemu jest to wyjątkowo wysokiej jakości trunek ze średniej...
Ovii Geist z Czarnego Bzu to destylat wytwarzany z aromatycznych kwiatów czarnego bzu. Pewnego pięknego, czerwcowego popołudnia ekipa Drake ruszyła do pobliskich Szczepowic, gdzie pośród pól znajduje się mnóstwo, dziko rosnących krzewów czarnego bzu. Zebrali pełne auto tego niesamowicie aromatycznego kwiecia z zamiarem przerobienia go, ku naszej i przede...
Chrzan ma wszystkie charakterystyczne cechy lokalnego wasabi. Sekret dobrego smaku chrzanu polega na tym, że jest wyrywany z gleby w odpowiednim dla niego czasie.
Pierwszy Bierbrand browaru NOOK, który powstał z destylacji trzech piw – Po Korkach (APA, Faza Wstępna (AIPA) oraz Odskocznia (pszeniczne z mango i brzoskwinią).
Stosowane przez nich techniki wędzenia nie są tak „lecznicze” jak wytwarzane przez Szkotów whisky Islay oraz nie tak pieprzne, jak te związane z Mezcalem. W rzeczy samej zostały one opisane jako „płynny wędzony boczek w szkle”.
Ta inspiracja pochodziła z popularnych warzyw korzeniowych, które są powszechnie używane w kuchni litewskiej. Przede wszystkim jest to główny składnik popularnego barszczu, uwielbianego głównie w południowym regionie Litwy: Dzukija (dzoo-ki-ya).
Ten wyśmienity likier „od pola do szkła” jest tworzony bez dodatku cukru i opiera się całkowicie na świeżości naturalnego miodu zbieranego z obfitych pól Litwy. Tymianek użyty do jego produkcji jest uprawiamy samodzielnie w Destylarni Manor i zbierany w szczycie jego cyklu kwitnienia, kiedy jego aromat jest po prostu niezapomniany.
O.P.Anderson to ekologiczny Aquavit. Leżakowany w dębowej beczce przez okres 8 miesięcy. Ekologiczne składniki zapewniają zrównoważony smak anyżu, kminku i kopru włoskiego. Wyczuwalne aromaty przypraw.
Cachaca 51 Pirassununga to znana na całym świecie marka brazylijska. Wyczuwalne morskie nuty oraz wnilie. W smaku wyczuwalna słodycz wanilii, miód oraz pieprzny finisz.
Briottet Eau De Vie Mirabelle to Francuski destylat owocowy pochodzący z Alzacji. Produkowany ze śliwek mirabelle, żółtych często nakrapianych czerwonymi. Ich miąsz jest bardzo słodki co nadaje destylatowi odrobinę słodyczy.
Briottet Eau De Vie Kirsch to pochodzący z Francji a dokładnie Alzacji, alkohol destylowany z najlepszych odmiań wiśni (niektóre z nich są zbierane w Fougerolles we wschodniej Francji). Po fermentacji wiśnie są destylowane w tradycyjny sposób.
Briottet Eau De Vie Framboise Sauvage to pochodzący z Francji a dokładniej alzacji destylat z malin. Wyczuwalne aromaty kwiatów oraz ziół. W smaku, świeże truskawki oraz maliny.
Briottet Tres Vieux De Bourgogne to destylat pochodzacy z Francji a dokładniej Burgundi. Wyjątkowy destylat wytwarzany z wytłoków winogronowych z prestiżowych obszarów winiarskich Côte de Nuits i Côte de Beaune.
Briottet Mente Verde to destylat pochodzący z Francji a dokładniej Burgundi. Wyjątkowy destylat wytwarzany z wytłoków winogronowych z prestiżowych obszarów winiarskich Côte de Nuits i Côte de Beaune macerowany z liśćmi świeżej mięty. Świeży i mentolowy doskonale podkreśla smak koktajli.
OP Anderson Petronella bazuje na klasycznych przyprawach OP Anderson: kminek, anyż i koper włoski. Przyprawy organiczne są destylowane w celu wydobycia smaku. Następnie destylaty dojrzewają przez co najmniej 6 miesięcy w dużych dębowych beczkach. Organiczny moszcz jabłkowy nadaje owocowy i okrągły charakter.
OP Anderson Petronella bazuje na klasycznych przyprawach OP Anderson: kminek, anyż i koper włoski. Przyprawy organiczne są destylowane w celu wydobycia smaku. Następnie destylaty dojrzewają przez co najmniej 6 miesięcy w dużych dębowych beczkach. Organiczny moszcz jabłkowy nadaje owocowy i okrągły charakter.
OP Anderson Petronella bazuje na klasycznych przyprawach OP Anderson: kminek, anyż i koper włoski. Przyprawy organiczne są destylowane w celu wydobycia smaku. Następnie destylaty dojrzewają przez co najmniej 6 miesięcy w dużych dębowych beczkach. Organiczny moszcz jabłkowy nadaje owocowy i okrągły charakter.