Bourbon

  • Bourbon musi być produkowany w Ameryce i wytwarzany z 51 % kukurydzy
  • Burbon należy również przechowywać w nowych beczkach z zwęglonego dębu
  • Aby można go było nazwać bourbonem, ciecz musi być destylowana do nie więcej niż 160 „proof” i wprowadzana do beczki o 125 „proof”.
  • Nie może zawierać żadnych dodatków smakowych, barwników ani innych dodatków.
  • Musi być butelkowany z co najmniej 80 „proof”

DESTYLACJA

  • Mielenie ziarna
  • Tworzenie zacieru
  • Fermentacja napoju zbożowego
  • Destylowanie sfermentowanego napoju 
  • Ponowne oczyszczanie i destylowanie
  • Dojrzewane w beczkach

RODZAJE BOURBONU:

  • Straight Bourbon - który musi być dojrzewający przez co najmniej dwa lata.
  • Kentucky Straight Bourbon - musi być wyprodukowany w Kentucky
  • Small Batch - z małej liczby beczek
  • Single Barrel - pochodzi z pojedynczej beczki
  • Barrel Proof - butelkowany z siłą, z której wyszedł z beczki bez dodatku wody, aby obniżyć ABV.
Bourbon musi być produkowany w Ameryce i wytwarzany z 51 % kukurydzy
  • Burbon należy również przechowywać w nowych beczkach z zwęglonego dębu
  • Aby można go było nazwać bourbonem, ciecz musi być destylowana do nie więcej niż 160 „proof” i wprowadzana do beczki o 125 „proof”.
  • Nie może zawierać żadnych dodatków smakowych, barwników ani innych dodatków.
  • Musi być butelkowany z co najmniej 80 „proof”

DESTYLACJA

  • Mielenie ziarna
  • Tworzenie zacieru
  • Fermentacja napoju zbożowego
  • Destylowanie sfermentowanego napoju 
  • Ponowne oczyszczanie i destylowanie
  • Dojrzewane w beczkach

RODZAJE BOURBONU:

  • Straight Bourbon - który musi być dojrzewający przez co najmniej dwa lata.
  • Kentucky Straight Bourbon - musi być wyprodukowany w Kentucky
  • Small Batch - z małej liczby beczek
  • Single Barrel - pochodzi z pojedynczej beczki
  • Barrel Proof - butelkowany z siłą, z której wyszedł z beczki bez dodatku wody, aby obniżyć ABV.

Filtruj według

Cena
59 4999
Producenci