Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Bourbon
- Bourbon musi być produkowany w Ameryce i wytwarzany z 51 % kukurydzy
- Burbon należy również przechowywać w nowych beczkach z zwęglonego dębu
- Aby można go było nazwać bourbonem, ciecz musi być destylowana do nie więcej niż 160 „proof” i wprowadzana do beczki o 125 „proof”.
- Nie może zawierać żadnych dodatków smakowych, barwników ani innych dodatków.
- Musi być butelkowany z co najmniej 80 „proof”
DESTYLACJA
- Mielenie ziarna
- Tworzenie zacieru
- Fermentacja napoju zbożowego
- Destylowanie sfermentowanego napoju
- Ponowne oczyszczanie i destylowanie
- Dojrzewane w beczkach
RODZAJE BOURBONU:
- Straight Bourbon - który musi być dojrzewający przez co najmniej dwa lata.
- Kentucky Straight Bourbon - musi być wyprodukowany w Kentucky
- Small Batch - z małej liczby beczek
- Single Barrel - pochodzi z pojedynczej beczki
- Barrel Proof - butelkowany z siłą, z której wyszedł z beczki bez dodatku wody, aby obniżyć ABV.