Syropy

Najpopularniejszym syropem w USA i Kanadzie jest marple syrup (syrop klonowy)

  • Do wyprodukowania jednego litra syropu klonowego potrzeba około 40 litrów soku

Większość drzew daje plon od 35 do 55 litrów soku w sezonie, więc produkcja syropu jest zdecydowanie pracochłonnym procesem.

  •  Drzewo potrzebuje około 40 lat, zanim będzie wystarczająco duże do dotknięcia

Syrop klonowy to inwestycja długoterminowa.

  •  Tylko trzy z 13 gatunków klonów rodzimych w Kanadzie są wykorzystywane do produkcji syropu
Jest to gęsta, lepka ciecz o dużej zawartości cukru. Syrop jest trudny do przelania z naczynia do naczynia, ciągnie się w długie nitki.

Najpopularniejszym syropem w USA i Kanadzie jest marple syrup (syrop klonowy)

  • Do wyprodukowania jednego litra syropu klonowego potrzeba około 40 litrów soku

Większość drzew daje plon od 35 do 55 litrów soku w sezonie, więc produkcja syropu jest zdecydowanie pracochłonnym procesem.

  •  Drzewo potrzebuje około 40 lat, zanim będzie wystarczająco duże do dotknięcia

Syrop klonowy to inwestycja długoterminowa.

  •  Tylko trzy z 13 gatunków klonów rodzimych w Kanadzie są wykorzystywane do produkcji syropu

Filtruj według

Cena
15 95
Producenci