Klasztorne

Klasztorne (Trappists) – piwo produkowane przez mnichów Trapistów na przełomie XVII wieku.

Musiało spełnić kryteria takie jak :

  • Piwo musi być warzone w murach klasztoru trapistów, albo przez samych mnichów, albo pod ich nadzorem.
  • Browar musi mieć drugorzędne znaczenie w klasztorze i powinien być świadkiem praktyk biznesowych właściwych monastycznemu stylowi życia.
  • Browar nie ma być przedsięwzięciem zarobkowym. Dochód pokrywa koszty utrzymania mnichów oraz utrzymanie budynków i terenów. Reszta jest przekazywana na cele charytatywne na rzecz pomocy społecznej i pomocy potrzebującym.
Klasztorne (Trappists) – piwo produkowane przez mnichów Trapistów na przełomie XVII wieku.

Musiało spełnić kryteria takie jak :

  • Piwo musi być warzone w murach klasztoru trapistów, albo przez samych mnichów, albo pod ich nadzorem.
  • Browar musi mieć drugorzędne znaczenie w klasztorze i powinien być świadkiem praktyk biznesowych właściwych monastycznemu stylowi życia.
  • Browar nie ma być przedsięwzięciem zarobkowym. Dochód pokrywa koszty utrzymania mnichów oraz utrzymanie budynków i terenów. Reszta jest przekazywana na cele charytatywne na rzecz pomocy społecznej i pomocy potrzebującym.

Filtruj według

Cena
4 10
Producenci