Cielo e Terra
Winiarnia Cielo e Terra ma dwa silne korzenie w regionie Veneto na północnym wschodzie Włoch. Pierwsza to rodzina Cielo: historia 4 pokoleń. Drugi to kolektyw Cantine dei Colli Berici z ponad 2000 winnicami. W 1908 roku jej założyciel Gionanni Cielo kupił niewielką posiadłość w Montorso z widokiem na zamek Romea i Julii. Dziadek Pietro rozwinął uprawę winorośli i uratował majątek podczas wojny. Był świetnym komunikatorem, bardzo oddanym odpowiedzialności społecznej. W międzyczasie, po wojnie, miejscowi winiarze postanowili się zjednoczyć i założyć kolektyw Cantine deo Colli Berici S.c.a. Trzecie pokolenie Cielo, Giovanni, Renzo i Piergiorgio przejęło kierownictwo winnicy w latach sześćdziesiątych. Innowacje i poświęcenie sprawiły, że stały się znane we Włoszech i na całym świecie. Wraz z czwartym pokoleniem, Pierpaolo i Luca, winnica Cielo dołączyła do Cantine dei Colli Berici i została przemianowana na Cielo i Terra (niebo i ziemia). Reprezentujący ponad 2000 winiarzy i 3700 hektarów winnic kolektyw Cantine dei Colli Berici chciał być włączony do butelkowania i sprzedaży win luzem. Rodzina Cielo chciała mieć lepszą kontrolę nad łańcuchem dostaw i dostęp do niego w bardziej innowacyjny i zintegrowany sposób: od winnicy po rynek. Głównym celem joint venture była ochrona lokalnej różnorodności i oferowanie wartości godziwej dla całego łańcucha dostaw i różnych upraw. W ciągu ponad 20 lat Cielo e Terra stworzyła odpowiednią zachętę. Ich wina są obecne na ponad 60 rynkach, głównie z dobrymi winami (IGT i DOC). Winery stała się również liderem w praktyce zrównoważonego rozwoju, realizując projekty wspierające ludzi i pomagające chronić planetę. Pod skrzydłami winnicy Cielo e Terra wiele marek win rośnie, rozwija się i trwa.
Winiarnia Cielo e Terra ma dwa silne korzenie w regionie Veneto na północnym wschodzie Włoch. Pierwsza to rodzina Cielo: historia 4 pokoleń. Drugi to kolektyw Cantine dei Colli Berici z ponad 2000 winnicami. W 1908 roku jej założyciel Gionanni Cielo kupił niewielką posiadłość w Montorso z widokiem na zamek Romea i Julii. Dziadek Pietro rozwinął uprawę winorośli i uratował majątek podczas wojny. Był świetnym komunikatorem, bardzo oddanym odpowiedzialności społecznej. W międzyczasie, po wojnie, miejscowi winiarze postanowili się zjednoczyć i założyć kolektyw Cantine deo Colli Berici S.c.a. Trzecie pokolenie Cielo, Giovanni, Renzo i Piergiorgio przejęło kierownictwo winnicy w latach sześćdziesiątych. Innowacje i poświęcenie sprawiły, że stały się znane we Włoszech i na całym świecie. Wraz z czwartym pokoleniem, Pierpaolo i Luca, winnica Cielo dołączyła do Cantine dei Colli Berici i została przemianowana na Cielo i Terra (niebo i ziemia). Reprezentujący ponad 2000 winiarzy i 3700 hektarów winnic kolektyw Cantine dei Colli Berici chciał być włączony do butelkowania i sprzedaży win luzem. Rodzina Cielo chciała mieć lepszą kontrolę nad łańcuchem dostaw i dostęp do niego w bardziej innowacyjny i zintegrowany sposób: od winnicy po rynek. Głównym celem joint venture była ochrona lokalnej różnorodności i oferowanie wartości godziwej dla całego łańcucha dostaw i różnych upraw. W ciągu ponad 20 lat Cielo e Terra stworzyła odpowiednią zachętę. Ich wina są obecne na ponad 60 rynkach, głównie z dobrymi winami (IGT i DOC). Winery stała się również liderem w praktyce zrównoważonego rozwoju, realizując projekty wspierające ludzi i pomagające chronić planetę. Pod skrzydłami winnicy Cielo e Terra wiele marek win rośnie, rozwija się i trwa.