Antonia Adelaide Ferreira White
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- KURIER - Dostawa przez pełnomocnika 0.00 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Antonia Adelaide Ferreira White to wino otrzymane z wybranych winogron z Quinta do Sairrão, położonej na dużej wysokości. Po wyciśnięciu soku, winogrona najpierw poddaje się zimnej maceracji ze skórkami, niezbędnej do ekstrakcji aromatycznych elementów wielkich win. Następnie tłoczenie i dekantacja w niskiej temperaturze z kontrolą enologiczną. Po uzyskaniu niezbędnej klarowności, następuje powolna fermentacja alkoholowa w beczkach z dębu francuskiego, indukowana przez wybrane drożdże i kontrolowaną temperaturę od 16 ° C do 18 ° C, w ciągu około 20 dni. W czasie fermentacji wino jest przechowywane w beczkach razem z osadem przez co najmniej 12 miesięcy.
Otrzymane wino ma piękny, złoty kolor z delikatnymi niuansami cytrusów. Jego aromat jest intensywny i złożony, wyczuwalne są figi i orzechy laskowe, lekkie, białe owoce: gruszka i melon, delikatne nuty, dobra mineralność oraz dyskretne i bardzo dobrze zintegrowane nuty dębu.W ustach wykazuje doskonałą równowagę, intensywną kwasowość dobrze zintegrowaną z nutami białych owoców i owoców cytrusowych. Koniec jest bardzo długi i złożony. Elegancki i złożony profil tego wina sprawia, że jest ono idealne do delikatnego mięsa, potraw z dziczyzny i intensywnych serów.
Wyróżnienia i nagrody:
. 89 points in Robert Parker,
. 16,5 points in Revista de Vinhos,
. Commended Decanter World Wine Awards 2015 (2012),
. Silver medal International Wine Challenge 2015 (2012).
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Region
- Douro Valley, PT
- Kraj
- Portugalia
- Szczepy
- Viosinho
Ten produkt nie ma jeszcze opinii