Ninfa Raicilla
- Nowy
Produkowana z agawy Maximiliana Raicilla to trunek "pośredni" między owocową tequilą, a dymnym mezcalem.
Produkowana z agawy Maximiliana Raicilla to trunek "pośredni" między owocową tequilą, a dymnym mezcalem.
Ninfa wytwarzana jest tradycyjną metodą przez rodzinę Galindo. Początki rodzinnej tradycji sięgają XVI wieku. Ninfa Raicilla powstaje z agawy Maximilian, w procesie pieczenia w glinianych piecach opalanych drewnem. Fermentowana w dębowych beczkach a następnie jest dwukrotnie destylowana w miedzianym alembiku.
- Kolor
- Białe
- Pojemność
- 700 ml
- Kraj
- Meksyk
- Kolor
- Białe
- Pojemność
- 700 ml
- Kraj
- Meksyk
Produkowana z agawy Maximiliana Raicilla to trunek "pośredni" między owocową tequilą, a dymnym mezcalem.
Ninfa wytwarzana jest tradycyjną metodą przez rodzinę Galindo. Początki rodzinnej tradycji sięgają XVI wieku. Ninfa Raicilla powstaje z agawy Maximilian, w procesie pieczenia w glinianych piecach opalanych drewnem. Fermentowana w dębowych beczkach a następnie jest dwukrotnie destylowana w miedzianym alembiku.
Zobacz także