Chyliczki Cydr Jesienny Sad

Chyliczki Cydr Jesienny Sad

Cydr Jesienny Sad jest musującym wytrawnym napojem alkoholowym wyprodukowanym według tradycyjnych receptur ze świeżych mazowieckich jabłek. Jest orzeźwiający i bogaty w naturalne antyoksydanty, nie zawiera sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów.

bk-ajz bk-ajz
27,90 zł
Brutto

Cydr Jesienny Sad jest musującym wytrawnym napojem alkoholowym wyprodukowanym według tradycyjnych receptur ze świeżych mazowieckich jabłek. Jest orzeźwiający i bogaty w naturalne antyoksydanty, nie zawiera sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Dzięki powolnej fermentacji w niskiej temperaturze zachowuje naturalny jabłkowy aromat i smak. Nie jest pasteryzowany ani filtrowany, dlatego na dnie butelki może pojawić się delikatny osad. Sok jabłkowy tłoczony jest jesienią ze świeżo zbieranych dojrzałych jabłek starych późnojesiennych odmian jabłoni: Cortlanda, Grochówki, Rapy, Renety Ananasowej. Fermentacja soku trwa ok. 3 miesięcy, następnie cydr jest butelkowany, butelki zamykane są naturalnym korkiem ze stalowym koszyczkiem i zachodzi w nich wtórna fermentacja powodująca lekkie musowanie cydru. Po 12 miesiącach cydr jest dojrzały, jego pełne walory smakowe utrzymują się co najmniej 4-5 lat. Należy go przechowywać w chłodnym miejscu Cydr Jesienny Sad otrzymał srebrny medal na międzynarodowym konkursie British Cider Championships 2018 w Somerset w Anglii.

Pojemność
750 ml
Kraj
Polska

Cydrownia Chyliczki została założona w 2014 roku jako rodzinna firma i taki jej charakter jest aktualny również obecnie. Naszymi kluczowymi założeniami są jakość surowców, rzemieślniczy sposób produkcji i czas, który każdy nastaw potrzebuje, aby uzyska pełnię swoich walorów. Realizując tę filozofię cydry nastawiane są jeden raz w roku, w czasie, kiedy jabłka osiągną maksymalną dojrzałość na drzewach, następnie fermentują zgodnie z tradycyjnymi metodami produkcji – wykorzystywanymi przy winach musujących, ostatecznie dojrzewając wiele miesięcy. Do nastawów używamy jabłek pochodzących ze starych mazowieckich sadów, w których nie prowadzi się intensywnej ochrony chemicznej, pozwalającej na uzyskanie dorodnych okazów, ale dzięki temu te niewielkie jabłka osiągają niezwykle intensywne aromaty i smaki. Chociaż jakość surowca jest kluczem do jakości cydru, to nie udało by się tych walorów przenieść do napoju bez odpowiedniego czasu. W naszej cydrowni produkcja trwa od 8 miesięcy do kilku lat, ponieważ jabłko jest owocem lubiącym dojrzewać.

Szczegóły produktu
Pojemność
750 ml
Kraj
Polska
Opis

Cydr Jesienny Sad jest musującym wytrawnym napojem alkoholowym wyprodukowanym według tradycyjnych receptur ze świeżych mazowieckich jabłek. Jest orzeźwiający i bogaty w naturalne antyoksydanty, nie zawiera sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Dzięki powolnej fermentacji w niskiej temperaturze zachowuje naturalny jabłkowy aromat i smak. Nie jest pasteryzowany ani filtrowany, dlatego na dnie butelki może pojawić się delikatny osad. Sok jabłkowy tłoczony jest jesienią ze świeżo zbieranych dojrzałych jabłek starych późnojesiennych odmian jabłoni: Cortlanda, Grochówki, Rapy, Renety Ananasowej. Fermentacja soku trwa ok. 3 miesięcy, następnie cydr jest butelkowany, butelki zamykane są naturalnym korkiem ze stalowym koszyczkiem i zachodzi w nich wtórna fermentacja powodująca lekkie musowanie cydru. Po 12 miesiącach cydr jest dojrzały, jego pełne walory smakowe utrzymują się co najmniej 4-5 lat. Należy go przechowywać w chłodnym miejscu Cydr Jesienny Sad otrzymał srebrny medal na międzynarodowym konkursie British Cider Championships 2018 w Somerset w Anglii.

Producent
Cydr Chyliczki

Cydrownia Chyliczki została założona w 2014 roku jako rodzinna firma i taki jej charakter jest aktualny również obecnie. Naszymi kluczowymi założeniami są jakość surowców, rzemieślniczy sposób produkcji i czas, który każdy nastaw potrzebuje, aby uzyska pełnię swoich walorów. Realizując tę filozofię cydry nastawiane są jeden raz w roku, w czasie, kiedy jabłka osiągną maksymalną dojrzałość na drzewach, następnie fermentują zgodnie z tradycyjnymi metodami produkcji – wykorzystywanymi przy winach musujących, ostatecznie dojrzewając wiele miesięcy. Do nastawów używamy jabłek pochodzących ze starych mazowieckich sadów, w których nie prowadzi się intensywnej ochrony chemicznej, pozwalającej na uzyskanie dorodnych okazów, ale dzięki temu te niewielkie jabłka osiągają niezwykle intensywne aromaty i smaki. Chociaż jakość surowca jest kluczem do jakości cydru, to nie udało by się tych walorów przenieść do napoju bez odpowiedniego czasu. W naszej cydrowni produkcja trwa od 8 miesięcy do kilku lat, ponieważ jabłko jest owocem lubiącym dojrzewać.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności