Tabali Reserva Especial Pinot Noir

Tabali Reserva Especial Pinot Noir

  • Nowy
0 Komentarzy

Wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Pinot Noir – winogron pochodzących z jednej z najbardziej cenionych dolin – Limari, położonej na północy Chile. Winogrona uprawiane są w najstarszej części doliny, na glebach piaszczysto- gliniastych o unikalnej dla Chile strukturze.

pav-PB pav-PB
75,01 zł
Brutto

Wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Pinot Noir – winogron pochodzących z jednej z najbardziej cenionych dolin – Limari, położonej na północy Chile. Winogrona uprawiane są w najstarszej części doliny, na glebach piaszczysto- gliniastych o unikalnej dla Chile strukturze. Wszystkie prace w winnicy prowadzone są ręcznie. Zbiór rozpoczyna się w drugim tygodniu kwietnia. W dalszej kolejności odbywa się maceracja na zimno, następnie proces fermentacji alkoholowej w kontrolowanej temperaturze. Po jej zakończeniu kolejna maceracja – 3 dni. Wino jest leżakowane 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Wino o połyskliwej czerwonej barwie. Złożone, świeże aromaty czereśni doskonale połączone z aromatem pochodzącym z dębu francuskiego. W ustach przyjemna i delikatna kwasowość doskonale harmonizująca z aksamitną budową tego wina. Charakterystyczny długi finisz.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Chile
Region
Coquimbo
Apelacja
Limari DO
Szczepy
Pinot Noir
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Chile
Region
Coquimbo
Apelacja
Limari DO
Szczepy
Pinot Noir
Opis

Wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Pinot Noir – winogron pochodzących z jednej z najbardziej cenionych dolin – Limari, położonej na północy Chile. Winogrona uprawiane są w najstarszej części doliny, na glebach piaszczysto- gliniastych o unikalnej dla Chile strukturze. Wszystkie prace w winnicy prowadzone są ręcznie. Zbiór rozpoczyna się w drugim tygodniu kwietnia. W dalszej kolejności odbywa się maceracja na zimno, następnie proces fermentacji alkoholowej w kontrolowanej temperaturze. Po jej zakończeniu kolejna maceracja – 3 dni. Wino jest leżakowane 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Wino o połyskliwej czerwonej barwie. Złożone, świeże aromaty czereśni doskonale połączone z aromatem pochodzącym z dębu francuskiego. W ustach przyjemna i delikatna kwasowość doskonale harmonizująca z aksamitną budową tego wina. Charakterystyczny długi finisz.

Producent
Tabali
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności