Vosnee Romanee Premier Cru Les Malcon

Vosnee Romanee Premier Cru Les Malcon

0 Komentarzy
565,00 zł
Brutto

Wino klasy Premier Cru skomponowane z gron zbieranych z parcel Vosne-Romanee, leżących obok Grand Cru La Tache. Winogrona użyte do produkcji tego wina, są zbierane ręcznie do 30 kilowych skrzynek i natychmiast zawożone do winiarni, aby uniknąć przegrzania, deszczu, zgniecenia… W zależności od rocznika: 85 do 100% owoców jest pozbawiana szypułek aby wyeliminować ewentualną goryczkę. Maceracja podczas fermentacji trwa 15 do 20 dni i odbywa się w stożkowych, dębowych kadziach w kontrolowanej temperaturze. Wino leżakuje w dębowych beczkach, z drewna pochodzącego z lasów Troncais, Vosges i Nevers w Burgundii. Okres dojrzewania waha się od 15 do 20 miesięcy w zależności od rocznika. W tym czasie wino poddawane jest również technice batonnage (dojrzewanie na osadzie), która nadaje mu krągłości i głębi. Gotowy produkt jest tylko lekko filtrowany aby zachować naturalne bogactwo tej apelacji. Dekantować przed podaniem.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Francja
Region
Burgundia
Apelacja
Vosne Romanee AOC
Rocznik
2007
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Francja
Region
Burgundia
Apelacja
Vosne Romanee AOC
Rocznik
2007
Opis

Wino klasy Premier Cru skomponowane z gron zbieranych z parcel Vosne-Romanee, leżących obok Grand Cru La Tache. Winogrona użyte do produkcji tego wina, są zbierane ręcznie do 30 kilowych skrzynek i natychmiast zawożone do winiarni, aby uniknąć przegrzania, deszczu, zgniecenia… W zależności od rocznika: 85 do 100% owoców jest pozbawiana szypułek aby wyeliminować ewentualną goryczkę. Maceracja podczas fermentacji trwa 15 do 20 dni i odbywa się w stożkowych, dębowych kadziach w kontrolowanej temperaturze. Wino leżakuje w dębowych beczkach, z drewna pochodzącego z lasów Troncais, Vosges i Nevers w Burgundii. Okres dojrzewania waha się od 15 do 20 miesięcy w zależności od rocznika. W tym czasie wino poddawane jest również technice batonnage (dojrzewanie na osadzie), która nadaje mu krągłości i głębi. Gotowy produkt jest tylko lekko filtrowany aby zachować naturalne bogactwo tej apelacji. Dekantować przed podaniem.

Producent
Albert Bichot
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności