Polski Gin Rzemieślniczy Herbarius Original 500ml
Herbarius to Polski Gin Rzemieślniczy. Najwyższa jakości składników tworzy doskonałą, kompozycję aromatu i smaku, uwodząc zapachem kwiatów, ziół i jałowca. Idealny gin do picia lub z tonikiem. Swą autentyczną unikalność i rzemieślniczy charakter producent udowadnia prawdziwie ręcznym numerem i autografem.
Gin Herbarius to wspólny projekt firmy Go Up Group założonej przez Macieja Podhajnego oraz DRAKE Distillery. Po ponad 5 latach prób w roku 2020 wreszcie pierwsze 2 giny ujrzały światło dzienne. Całość pomysłu, oraz selekcja i przygotowanie składników były po stronie Macieja. Zespół Drake, dodawał, mieszał, odciskał. A destylowaliśmy produkt wspólnie. Maciej spędził 48 godzin na przygotowaniu partii botaników, czyli 2 kg przypraw, skórek i tylko On wie czego jeszcze. Sama destylacja niewielkich na początek partii zajęła nam min 4 godziny na produkt. Każda butelka jest ręcznie opisywana, ma swój niepowtarzalny numer, datę butelkowania oraz numer destylacji (partii).
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 500 ml
- Kraj
- Polska
- Region
- Województwo Wielkopolskie
- Zawartość alkoholu %
- 45
Historia destylarni i winiarni zaczęła się w 1994 roku na polu czarnej porzeczki. Początkowo powstawała konfitura porzeczkowa a z biegiem czasu zaczęło powstawać owocowe wino. W 2013 roku wybudowana została winiarnia lecz myślą przewodnią nie były wykorzystywane winogrona, a inne, lokalne owocowe - jabłka, maliny, gruszki, śliwki, aronię, a nade wszystko czarną porzeczkę. Mozolnie budując i wyposażając winiarnię urodził się jeszcze jeden pomysł. "Dlaczego by nie wykorzystywać tych samych surowców i technik do produkcji destylatów owocowych?" W końcu proces produkcyjny do pewnego etapu jest wręcz identyczny, a jedyne czego brakuje to piękna, lśniąca miedzią destylarka. Po uzyskaniu w 2018 roku wszystkich pozwoleń i odbiorów ruszyła produkcją destylatów OVII.
Drake jest producentem, smaków i aromatów. Z ich rąk wyszły do tej pory: okowity, destylaty, giny oraz wina owocowe. Zakład Drake to miejsce pachnące, z jednej strony wypalaną kawą, z drugiej destylowanymi owocami. Destylat przede wszystkim pachnie, oraz ma smak… zdecydowanie inny niż po prostu spirytusu.
25 października 2019 Drake Distillery startowało w Warsaw Spirits Competition, w kategoriach okowit i destylatów owocowych i warzywnych niestarzonych gdzie , produkowana w kooperacji z Wolf&Oak Distillery Pomarańczówka została zwycięzcą kategorii zdobywając podwójny złoty medal, a w sumie otrzymała 8 (OSIEM!) złotych medali za:
OVII Okowita z Jabłek
OVII Okowita z Wytłoków Winogron
OVII Okowita z Śliwek
OVII Destylat z czarnej porzeczki
OVII Destylat z aronii
OVII Okowita z kukurydzy
OVII Destylat z truskawki
W ramach podsumowania roku 2019 na rynku alkoholi w Polsce Drake Drake distillery zdobyło złoty medal w kategorii Debiut Roku za OVII Destylat z truskawki oraz jako destylarnia.
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 500 ml
- Kraj
- Polska
- Region
- Województwo Wielkopolskie
- Zawartość alkoholu %
- 45
Gin Herbarius to wspólny projekt firmy Go Up Group założonej przez Macieja Podhajnego oraz DRAKE Distillery. Po ponad 5 latach prób w roku 2020 wreszcie pierwsze 2 giny ujrzały światło dzienne. Całość pomysłu, oraz selekcja i przygotowanie składników były po stronie Macieja. Zespół Drake, dodawał, mieszał, odciskał. A destylowaliśmy produkt wspólnie. Maciej spędził 48 godzin na przygotowaniu partii botaników, czyli 2 kg przypraw, skórek i tylko On wie czego jeszcze. Sama destylacja niewielkich na początek partii zajęła nam min 4 godziny na produkt. Każda butelka jest ręcznie opisywana, ma swój niepowtarzalny numer, datę butelkowania oraz numer destylacji (partii).

Historia destylarni i winiarni zaczęła się w 1994 roku na polu czarnej porzeczki. Początkowo powstawała konfitura porzeczkowa a z biegiem czasu zaczęło powstawać owocowe wino. W 2013 roku wybudowana została winiarnia lecz myślą przewodnią nie były wykorzystywane winogrona, a inne, lokalne owocowe - jabłka, maliny, gruszki, śliwki, aronię, a nade wszystko czarną porzeczkę. Mozolnie budując i wyposażając winiarnię urodził się jeszcze jeden pomysł. "Dlaczego by nie wykorzystywać tych samych surowców i technik do produkcji destylatów owocowych?" W końcu proces produkcyjny do pewnego etapu jest wręcz identyczny, a jedyne czego brakuje to piękna, lśniąca miedzią destylarka. Po uzyskaniu w 2018 roku wszystkich pozwoleń i odbiorów ruszyła produkcją destylatów OVII.
Drake jest producentem, smaków i aromatów. Z ich rąk wyszły do tej pory: okowity, destylaty, giny oraz wina owocowe. Zakład Drake to miejsce pachnące, z jednej strony wypalaną kawą, z drugiej destylowanymi owocami. Destylat przede wszystkim pachnie, oraz ma smak… zdecydowanie inny niż po prostu spirytusu.
25 października 2019 Drake Distillery startowało w Warsaw Spirits Competition, w kategoriach okowit i destylatów owocowych i warzywnych niestarzonych gdzie , produkowana w kooperacji z Wolf&Oak Distillery Pomarańczówka została zwycięzcą kategorii zdobywając podwójny złoty medal, a w sumie otrzymała 8 (OSIEM!) złotych medali za:
OVII Okowita z Jabłek
OVII Okowita z Wytłoków Winogron
OVII Okowita z Śliwek
OVII Destylat z czarnej porzeczki
OVII Destylat z aronii
OVII Okowita z kukurydzy
OVII Destylat z truskawki
W ramach podsumowania roku 2019 na rynku alkoholi w Polsce Drake Drake distillery zdobyło złoty medal w kategorii Debiut Roku za OVII Destylat z truskawki oraz jako destylarnia.
Zobacz także