Polski Gin Rzemieślniczy Herbarius...

Polski Gin Rzemieślniczy Herbarius Original 500ml

Herbarius to Polski Gin Rzemieślniczy.  Najwyższa jakości składników tworzy doskonałą, kompozycję aromatu i smaku, uwodząc zapachem kwiatów, ziół i jałowca. Idealny gin do picia lub z tonikiem. Swą autentyczną unikalność i rzemieślniczy charakter producent udowadnia prawdziwie ręcznym numerem i autografem.

drk-mr drk-mr
179,00 zł
Brutto

Gin Herbarius to wspólny projekt firmy Go Up Group założonej przez Macieja Podhajnego oraz DRAKE Distillery. Po ponad 5 latach prób w roku 2020 wreszcie pierwsze 2 giny ujrzały światło dzienne. Całość pomysłu, oraz selekcja i przygotowanie składników były po stronie Macieja. Zespół Drake, dodawał, mieszał, odciskał. A destylowaliśmy produkt wspólnie. Maciej spędził 48 godzin na przygotowaniu partii botaników, czyli 2 kg przypraw, skórek i tylko On wie czego jeszcze. Sama destylacja niewielkich na początek partii zajęła nam min 4 godziny na produkt. Każda butelka jest ręcznie opisywana, ma swój niepowtarzalny numer, datę butelkowania oraz numer destylacji (partii).

Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Region
Województwo Wielkopolskie
Zawartość alkoholu %
45


Historia destylarni i winiarni zaczęła się w 1994 roku na polu czarnej porzeczki. Początkowo powstawała konfitura porzeczkowa a z biegiem czasu zaczęło powstawać owocowe wino. W 2013 roku wybudowana została winiarnia lecz myślą przewodnią nie były wykorzystywane winogrona, a inne, lokalne owocowe - jabłka, maliny, gruszki, śliwki, aronię, a nade wszystko czarną porzeczkę. Mozolnie budując i wyposażając winiarnię urodził się jeszcze jeden pomysł. "Dlaczego by nie wykorzystywać tych samych surowców i technik do produkcji destylatów owocowych?" W końcu proces produkcyjny do pewnego etapu jest wręcz identyczny, a jedyne czego brakuje to piękna, lśniąca miedzią destylarka. Po uzyskaniu w 2018 roku wszystkich pozwoleń i odbiorów ruszyła produkcją destylatów OVII.
Drake jest producentem, smaków i aromatów. Z ich rąk wyszły do tej pory: okowity, destylaty, giny oraz wina owocowe. Zakład Drake to miejsce pachnące, z jednej strony wypalaną kawą, z drugiej destylowanymi owocami. Destylat przede wszystkim pachnie, oraz ma smak… zdecydowanie inny niż po prostu spirytusu.
25 października 2019 Drake Distillery startowało w Warsaw Spirits Competition, w kategoriach okowit i destylatów owocowych i warzywnych niestarzonych gdzie , produkowana w kooperacji z Wolf&Oak Distillery Pomarańczówka została zwycięzcą kategorii zdobywając podwójny złoty medal, a w sumie otrzymała 8 (OSIEM!) złotych medali za:
OVII Okowita z Jabłek
OVII Okowita z Wytłoków Winogron
OVII Okowita z Śliwek
OVII Destylat z czarnej porzeczki
OVII Destylat z aronii
OVII Okowita z kukurydzy
OVII Destylat z truskawki
W ramach podsumowania roku 2019 na rynku alkoholi w Polsce Drake Drake distillery zdobyło złoty medal w kategorii Debiut Roku za OVII Destylat z truskawki oraz  jako destylarnia.

Szczegóły produktu
Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Region
Województwo Wielkopolskie
Zawartość alkoholu %
45
Opis

Gin Herbarius to wspólny projekt firmy Go Up Group założonej przez Macieja Podhajnego oraz DRAKE Distillery. Po ponad 5 latach prób w roku 2020 wreszcie pierwsze 2 giny ujrzały światło dzienne. Całość pomysłu, oraz selekcja i przygotowanie składników były po stronie Macieja. Zespół Drake, dodawał, mieszał, odciskał. A destylowaliśmy produkt wspólnie. Maciej spędził 48 godzin na przygotowaniu partii botaników, czyli 2 kg przypraw, skórek i tylko On wie czego jeszcze. Sama destylacja niewielkich na początek partii zajęła nam min 4 godziny na produkt. Każda butelka jest ręcznie opisywana, ma swój niepowtarzalny numer, datę butelkowania oraz numer destylacji (partii).

Producent
Drake Distillery


Historia destylarni i winiarni zaczęła się w 1994 roku na polu czarnej porzeczki. Początkowo powstawała konfitura porzeczkowa a z biegiem czasu zaczęło powstawać owocowe wino. W 2013 roku wybudowana została winiarnia lecz myślą przewodnią nie były wykorzystywane winogrona, a inne, lokalne owocowe - jabłka, maliny, gruszki, śliwki, aronię, a nade wszystko czarną porzeczkę. Mozolnie budując i wyposażając winiarnię urodził się jeszcze jeden pomysł. "Dlaczego by nie wykorzystywać tych samych surowców i technik do produkcji destylatów owocowych?" W końcu proces produkcyjny do pewnego etapu jest wręcz identyczny, a jedyne czego brakuje to piękna, lśniąca miedzią destylarka. Po uzyskaniu w 2018 roku wszystkich pozwoleń i odbiorów ruszyła produkcją destylatów OVII.
Drake jest producentem, smaków i aromatów. Z ich rąk wyszły do tej pory: okowity, destylaty, giny oraz wina owocowe. Zakład Drake to miejsce pachnące, z jednej strony wypalaną kawą, z drugiej destylowanymi owocami. Destylat przede wszystkim pachnie, oraz ma smak… zdecydowanie inny niż po prostu spirytusu.
25 października 2019 Drake Distillery startowało w Warsaw Spirits Competition, w kategoriach okowit i destylatów owocowych i warzywnych niestarzonych gdzie , produkowana w kooperacji z Wolf&Oak Distillery Pomarańczówka została zwycięzcą kategorii zdobywając podwójny złoty medal, a w sumie otrzymała 8 (OSIEM!) złotych medali za:
OVII Okowita z Jabłek
OVII Okowita z Wytłoków Winogron
OVII Okowita z Śliwek
OVII Destylat z czarnej porzeczki
OVII Destylat z aronii
OVII Okowita z kukurydzy
OVII Destylat z truskawki
W ramach podsumowania roku 2019 na rynku alkoholi w Polsce Drake Drake distillery zdobyło złoty medal w kategorii Debiut Roku za OVII Destylat z truskawki oraz  jako destylarnia.

Brak komentarzy

Zobacz także

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności