Polityka prywatności serwisu www.darwina.pl

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Darwina Software Sp. z o.o., (dalej: my). Możesz się z nami skontaktować w następujący sposób:

Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych

Jeśli skorzystałeś z usług świadczonych za pośrednictwem serwisu www.darwina.pl, tj. założyłeś własne konto - wprowadzone przez Ciebie dane będziemy przetwarzać na potrzeby dalszego świadczenia usług drogą elektroniczną za pośrednictwem naszego serwisu. 

O działalności naszego serwisu przeczytasz tutaj https://darwina.pl/info/5-regulamin

Jeżeli złożyłeś zamówienie/rezerwacje na produkty partnerów za pośrednictwem serwisu www.darwina.pl, przekażemy takiemu partnerowi dane niezbędne do zawarcia z tobą umowy kupna-sprzedaży. 

Okres przechowywania Twoich danych osobowych

W zakresie, w jakim przetwarzamy twoje dane na podstawie Twojej zgody, będziemy je przechowywać do czasu wycofania przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych osobowych. 

Jeżeli jako nasz użytkownik zakupiłeś produkty partnerów za pośrednictwem serwisu www.darwina.pl, razem z partnerami będziemy przechowywać Twoje dane osobowe do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy sprzedaży. Ponadto partnerzy będą przechowywać Twoje dane przez obowiązkowy okres wynikający z przepisów prawa podatkowego i rachunkowego, w szczególności obowiązku przechowywania dowodów księgowych i dokumentacji podatkowej.

Odbiorcy Twoich danych osobowych 

Będziemy przekazywać Twoje dane osobowe wyłącznie partnerom, których produkty zamówiłeś/rezerwowałeś za pośrednictwem naszego serwisu. W tym przypadku będziemy przekazywać wyłącznie dane osobowe w zakresie: imię i nazwisko, adres mailowy, nr. telefonu komórkowego i adres.

Twoje prawa w zw. z przetwarzaniem danych osobowych

Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  • prawo do wycofania zgody,
  • prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami za pośrednictwem biuro@darwina.pl.

Prawo wycofania zgody

O ile wyrazisz na to zgodę, Twoje dane osobowe są przetwarzane do celów marketingowych. W związku z tym masz prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem. Zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych wyrażasz wyłącznie na rzecz Darwina Software Sp. z o.o., operatora serwisu www.darwina.pl. 

Zgodę możesz wycofać poprzez złożenie pisemnego oświadczenia o wycofaniu zgody na adres poczty elektronicznej biuro@darwina.pl

Prawo wniesienia skargi do organu

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności