Browar na Jurze Cienki Bolek

Browar na Jurze Cienki Bolek

Jasne, nieskąplikowane, lekkie piwo dolnej fermentacji o niskiej zawartości alkoholu i wysokiej goryczce uzyskanej trzema dawkami chmieli amerykańskich.

bk-ajz-d bk-ajz-d
9,99 zł
Brutto

Jasne, nieskąplikowane, lekkie piwo dolnej fermentacji o niskiej zawartości alkoholu i wysokiej goryczce uzyskanej trzema dawkami chmieli amerykańskich.

Pojemność
500 ml
Kraj
Polska

Browar na Jurze to rodzinna firma położona w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w której od 1997 roku pracuje już drugie pokolenie rodziny Piątków. Jedynym z podstawowych powodów wybrania tego miejsca była studnia głębinowa o głębokości 125 metrów. To z niej czerpiemy źródlaną wodę pochodzącą z podziemnych formacji wapienia muszlowego o idealnych proporcjach wapnia do magnezu. Piwna rewolucja w naszym browarze zaczęła się od pierwszego piwa górnej fermentacji, a było nim Jurajskie Bursztynowe- uwarzone w 2007 roku, które produkujemy i z powodzeniem sprzedajemy do dzisiaj. Obecnie warzymy piwa dolnej i górnej fermentacji, piwa bezalkoholowe oraz kwaśne. Tworzenie nowych piw to wspólna pasja i wzajemna inspiracja. Szukamy nowych smaków- cały czas eksperymentujemy stosując coraz to nowe słody, chmiele, drożdże, sięgamy po zioła, przyprawy, owoce i warzywa. 

Szczegóły produktu
Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Opis

Jasne, nieskąplikowane, lekkie piwo dolnej fermentacji o niskiej zawartości alkoholu i wysokiej goryczce uzyskanej trzema dawkami chmieli amerykańskich.

Producent
Browar na Jurze

Browar na Jurze to rodzinna firma położona w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w której od 1997 roku pracuje już drugie pokolenie rodziny Piątków. Jedynym z podstawowych powodów wybrania tego miejsca była studnia głębinowa o głębokości 125 metrów. To z niej czerpiemy źródlaną wodę pochodzącą z podziemnych formacji wapienia muszlowego o idealnych proporcjach wapnia do magnezu. Piwna rewolucja w naszym browarze zaczęła się od pierwszego piwa górnej fermentacji, a było nim Jurajskie Bursztynowe- uwarzone w 2007 roku, które produkujemy i z powodzeniem sprzedajemy do dzisiaj. Obecnie warzymy piwa dolnej i górnej fermentacji, piwa bezalkoholowe oraz kwaśne. Tworzenie nowych piw to wspólna pasja i wzajemna inspiracja. Szukamy nowych smaków- cały czas eksperymentujemy stosując coraz to nowe słody, chmiele, drożdże, sięgamy po zioła, przyprawy, owoce i warzywa. 

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności