Roner Bombardino 0,2 L

Roner Bombardino 0,2 L

0 Opinii Klientów

Likier jajeczny na bazie rumu i śmietanki i jajek, o wyśmienitym smaku. Wysoka słodycz, połączona z nutą wanilii i aromatem rumu. Polecamy podawać Bombardino na ciepło z bitą śmietaną albo wymieszany z espresso i udekorowany bitą śmietaną.

pav-ach pav-ach
59,00 zł
Brutto

Likier jajeczny na bazie rumu i śmietanki i jajek, o wyśmienitym smaku. Wysoka słodycz, połączona z nutą wanilii i aromatem rumu. Polecamy podawać Bombardino na ciepło z bitą śmietaną albo wymieszany z espresso i udekorowany bitą śmietaną.

Pojemność
200 ml
Kraj
Włochy

Winnica i destylarnia RONER położona jest wzdłuż sadów i winnic w małym miasteczku Tramin/Termeno w Południowym Tyrolu u podnóża włoskich Alp.

Jest to rodzinna firma z tradycjami, której dominującymi produktami są ekskluzywne grappy oraz szeroka gama owocowych destylatów. Firma specjalizuje się również w produkcji doskonałej jakości likierów. Najwyższej jakości owoce używane do produkcji, najnowocześniejsza technologia, tradycja, a jednocześnie bardzo restrykcyjne warunki produkcji połączone z oryginalnymi recepturami - wszystko to pozwala firmie na uzyskanie najwyższej jakości produkowanych destylatów, oddających charakterystyczne cechy owoców i tradycje regionu. Jednocześnie wielki szacunek dla otaczającej przyrody i dbałości o ekologię przyczyniły się, że Roner jako pierwszy we Włoszech, wprowadził do użytku generator, dzięki któremu odzyskuje ekologiczną energię z odpadów poprodukcyjnych.

Historia firmy rozpoczęła się w 1946 roku kiedy Gottfried Roner syn miejscowego winemakera - sam będący szefem produkcji w miejscowej winiarni, wpadł na pomysł założenia destylarni, wykorzystującej pozostałości moszczu z produkcji wina i tak rozpoczął produkcję grappy. To dzięki jego zaangażowaniu, wielkiemu entuzjazmowi oraz przekonaniu o jakości jako nadrzędnym celu w produkcji destylatów, RONER stał się jednym z najbardziej znanych i cenionych producentów w regionie, słynącym z doskonałych destylatów i likierów.

Wszystko to spowodowało, że bardzo szybko bo już w 1965 roku okazało się, że destylarnia i jej potencjał produkcyjny są zbyt małe, aby pokryć stale rosnące zapotrzebowanie na jej produkty. Dziś po wielu inwestycjach jest jedną z najnowocześniejszych, rodzinnych firm w Południowym Tyrolu.

Szczegóły produktu
Pojemność
200 ml
Kraj
Włochy
Dostępność w sklepach:

W chwili obecnej nie posiadamy tego produktu w naszych sklepach. Jednak możesz go zarezerwować. Sprawdzimy jego dostępność w hurtowniach i u importera, i wtedy poinformujemy Cię o jego dostępności na rynku polskim. Możesz skorzystać też z naszego: formularza kontaktowego. Kliknij.

Opis

Likier jajeczny na bazie rumu i śmietanki i jajek, o wyśmienitym smaku. Wysoka słodycz, połączona z nutą wanilii i aromatem rumu. Polecamy podawać Bombardino na ciepło z bitą śmietaną albo wymieszany z espresso i udekorowany bitą śmietaną.

Producent
Roner

Winnica i destylarnia RONER położona jest wzdłuż sadów i winnic w małym miasteczku Tramin/Termeno w Południowym Tyrolu u podnóża włoskich Alp.

Jest to rodzinna firma z tradycjami, której dominującymi produktami są ekskluzywne grappy oraz szeroka gama owocowych destylatów. Firma specjalizuje się również w produkcji doskonałej jakości likierów. Najwyższej jakości owoce używane do produkcji, najnowocześniejsza technologia, tradycja, a jednocześnie bardzo restrykcyjne warunki produkcji połączone z oryginalnymi recepturami - wszystko to pozwala firmie na uzyskanie najwyższej jakości produkowanych destylatów, oddających charakterystyczne cechy owoców i tradycje regionu. Jednocześnie wielki szacunek dla otaczającej przyrody i dbałości o ekologię przyczyniły się, że Roner jako pierwszy we Włoszech, wprowadził do użytku generator, dzięki któremu odzyskuje ekologiczną energię z odpadów poprodukcyjnych.

Historia firmy rozpoczęła się w 1946 roku kiedy Gottfried Roner syn miejscowego winemakera - sam będący szefem produkcji w miejscowej winiarni, wpadł na pomysł założenia destylarni, wykorzystującej pozostałości moszczu z produkcji wina i tak rozpoczął produkcję grappy. To dzięki jego zaangażowaniu, wielkiemu entuzjazmowi oraz przekonaniu o jakości jako nadrzędnym celu w produkcji destylatów, RONER stał się jednym z najbardziej znanych i cenionych producentów w regionie, słynącym z doskonałych destylatów i likierów.

Wszystko to spowodowało, że bardzo szybko bo już w 1965 roku okazało się, że destylarnia i jej potencjał produkcyjny są zbyt małe, aby pokryć stale rosnące zapotrzebowanie na jej produkty. Dziś po wielu inwestycjach jest jedną z najnowocześniejszych, rodzinnych firm w Południowym Tyrolu.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy

Zaloguj się, aby zamieścić komentarz

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności