Colin Ratafia de Champagne

Colin Ratafia de Champagne

Ratafia de Champagne ten słodki aperitif jest typowy dla regionu Szampanii. Jest zrobiony z mieszanki moszczu winogronowego Pinot Noir z Vertus. Najlepiej podawać w temperaturze od 6 ° C do 8 ° C, aby w pełni docenić jego aromat.

pral-as pral-as
249,90 zł
Brutto

Ratafia de Champagne ten słodki aperitif jest typowy dla regionu Szampanii. Jest zrobiony z mieszanki moszczu winogronowego Pinot Noir z Vertus. Najlepiej podawać w temperaturze od 6 ° C do 8 ° C, aby w pełni docenić jego aromat. Ratafia jest boskim towarzyszem melona. Urocza, świeża i owocowa ratafia, idealna do ekscytujących zestawień kulinarnych lub wyjątkowych koktajli. 100% Pinot Noir sprawia, że ​​jest to rzadki klejnot, któryemu naprawdę można się oddać. Ostry i elegancki początkowy aromat przywołuje na myśl nuty macerowanej wiśni, maliny i  świeża czarna porzeczka z nutą przypraw i mięty pieprzowej.  Napowietrzenie ratafii wydobywa nuty pestki wiśni, migdałów, lukrecji, czerwonej porzeczki, wiśni Amarena, figi, pieprzu, kardamonu i śliwki.  Zaczyna się gładko i tworzy mięsisty i pełny smak owocowy, wzmocniony przez ostre duszone jagody.  Nuty kandyzowanej skórki pomarańczy nadają jej zarówno przyjemną powłokę, jak i delikatną świeżość.  Pięknie zbalansowany smak łączy się, tworząc bardziej likierowy smak z mocną owocową nutą, która utrzymuje się na języku.

Kolor
Bursztynowe / Amber
Poziom wytrawności
Półsłodkie
Pojemność
500 ml
Kraj
Francja
Region
Champagne
Szczepy
Pinot Noir
Zawartość alkoholu %
17
Szczegóły produktu
Kolor
Bursztynowe / Amber
Poziom wytrawności
Półsłodkie
Pojemność
500 ml
Kraj
Francja
Region
Champagne
Szczepy
Pinot Noir
Zawartość alkoholu %
17
Opis

Ratafia de Champagne ten słodki aperitif jest typowy dla regionu Szampanii. Jest zrobiony z mieszanki moszczu winogronowego Pinot Noir z Vertus. Najlepiej podawać w temperaturze od 6 ° C do 8 ° C, aby w pełni docenić jego aromat. Ratafia jest boskim towarzyszem melona. Urocza, świeża i owocowa ratafia, idealna do ekscytujących zestawień kulinarnych lub wyjątkowych koktajli. 100% Pinot Noir sprawia, że ​​jest to rzadki klejnot, któryemu naprawdę można się oddać. Ostry i elegancki początkowy aromat przywołuje na myśl nuty macerowanej wiśni, maliny i  świeża czarna porzeczka z nutą przypraw i mięty pieprzowej.  Napowietrzenie ratafii wydobywa nuty pestki wiśni, migdałów, lukrecji, czerwonej porzeczki, wiśni Amarena, figi, pieprzu, kardamonu i śliwki.  Zaczyna się gładko i tworzy mięsisty i pełny smak owocowy, wzmocniony przez ostre duszone jagody.  Nuty kandyzowanej skórki pomarańczy nadają jej zarówno przyjemną powłokę, jak i delikatną świeżość.  Pięknie zbalansowany smak łączy się, tworząc bardziej likierowy smak z mocną owocową nutą, która utrzymuje się na języku.

Producent
Champagne Colin
Brak komentarzy

Zobacz także

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności