Browar PINTA Dyniamit Pumpkin ALE

Browar PINTA Dyniamit Pumpkin ALE

PINTA Dyniamit 16,5° - nasza autorska interpretacja popularnego w USA stylu Pumpkin Ale. Dyniamit warzony jest każdej jesieni od 2012 roku. Najpierw obieranie, miksowanie i pieczenie setek kilogramów dyni, która dodawana jest już na etapie zacierania.

bk-ajz-mr bk-ajz-mr
11,90 zł
Brutto

PINTA Dyniamit 16,5° - nasza autorska interpretacja popularnego w USA stylu Pumpkin Ale. Dyniamit warzony jest każdej jesieni od 2012 roku. Najpierw obieranie, miksowanie i pieczenie setek kilogramów dyni, która dodawana jest już na etapie zacierania. Podczas warzenia intensywnie chmielona amerykańskimi odmianami chmielu i w ostatnich minutach całość aromatyzowana naturalnymi, świeżo przygotowanymi przyprawami: imbirem, cynamonem i goździkami. PINTA Dyniamit - nareszcie jesień!

Styl: Pumpkin Ale - Dyniowe Ale (USA)

ekstrakt: 16,5°Plato

alkohol: 6,0 % obj.

Skład: woda, słody jęczmienne pale ale, Carapils®, Carared®; Biscuit; chmiele: (USA); Ahtanum™, Palisade, Wilamette; dynia pieczona, goździki, cynamon, imbir, mech irlandzki, drożdże SafBrew™ T-58.

Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Fermentacja
Górna fermentacja piwa - Ale
Styl piwa
Ale
Zawartość alkoholu %
6

Browar Pinta został założony w 2011 roku przez Ziemowita Fałata, Grzegorza Zwierzyny oraz Marka Semli. Pierwszym piwem, które uwarzyli było dobrze wszystkim znane "Atak Chmielu". Mają na swoim koncie ponad 200 uwarzonych piw, a od 2019 mogą się pochwalić swoim własnym Browarem w miejscowości Wieprz.

Szczegóły produktu
Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Fermentacja
Górna fermentacja piwa - Ale
Styl piwa
Ale
Zawartość alkoholu %
6
Opis

PINTA Dyniamit 16,5° - nasza autorska interpretacja popularnego w USA stylu Pumpkin Ale. Dyniamit warzony jest każdej jesieni od 2012 roku. Najpierw obieranie, miksowanie i pieczenie setek kilogramów dyni, która dodawana jest już na etapie zacierania. Podczas warzenia intensywnie chmielona amerykańskimi odmianami chmielu i w ostatnich minutach całość aromatyzowana naturalnymi, świeżo przygotowanymi przyprawami: imbirem, cynamonem i goździkami. PINTA Dyniamit - nareszcie jesień!

Styl: Pumpkin Ale - Dyniowe Ale (USA)

ekstrakt: 16,5°Plato

alkohol: 6,0 % obj.

Skład: woda, słody jęczmienne pale ale, Carapils®, Carared®; Biscuit; chmiele: (USA); Ahtanum™, Palisade, Wilamette; dynia pieczona, goździki, cynamon, imbir, mech irlandzki, drożdże SafBrew™ T-58.

Producent
Browar Pinta

Browar Pinta został założony w 2011 roku przez Ziemowita Fałata, Grzegorza Zwierzyny oraz Marka Semli. Pierwszym piwem, które uwarzyli było dobrze wszystkim znane "Atak Chmielu". Mają na swoim koncie ponad 200 uwarzonych piw, a od 2019 mogą się pochwalić swoim własnym Browarem w miejscowości Wieprz.

Zobacz także

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności