Schlappeseppel Pils 5l Beczka
Schlappeseppel Pils to piwo produkowane w klasyczny sposób. Wyczuwalny lekko pikantny smak brzeczki i najlepszego chmielu z Hallertau (najbardziej znany z upraw chmielu region Bawarii).
Schlappeseppel Pils to piwo produkowane w klasyczny sposób. Wyczuwalny lekko pikantny smak brzeczki i najlepszego chmielu z Hallertau (najbardziej znany z upraw chmielu region Bawarii). Jasnozłoty Pils z browaru Schlappeseppel stawia na zrównoważony, ale wyraźnie wyczuwalny akcent na goryczce chmielu. Gra aromatów ziół i cytryn zapewnia doznania smakowe dla nosa i ust. Pilsner, w którym można się zakochać.
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 5 L
- Kraj
- Niemcy
- Region
- Bawaria
- Fermentacja
- Dolna fermentacja piwa - Lagery
- Styl piwa
- Pilzner / Pils
- Zawartość alkoholu %
- 5
Browar Schlappeseppel jest synonimem kultury piwowarskiej z ostrymi krawędziami - i to od prawie 400 lat, kiedy anegdota po szwedzkim żołnierzu nazywanym „ kulawym Seppelem ” położyła kamień węgielny pod browar Schlappeseppel w Aschaffenburgu. Pielęgnują to wielowiekowe dziedzictwo w browarze z tradycyjnymi piwnymi specjałami. Miłośnicy piwa w Aschaffenburgu i okolicach doceniają to do dziś. Cenna wiedza przekazywana jest przez wieki i decyduje o charakterze piw Schlappeseppel. Warzenie piwa to trudna sztuka. Ich opanowanie wymaga talentu i wiedzy. Aby nadać piwom Schlappeseppel ich wyjątkową nutę, częścią tego jest tradycja.
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 5 L
- Kraj
- Niemcy
- Region
- Bawaria
- Fermentacja
- Dolna fermentacja piwa - Lagery
- Styl piwa
- Pilzner / Pils
- Zawartość alkoholu %
- 5
Schlappeseppel Pils to piwo produkowane w klasyczny sposób. Wyczuwalny lekko pikantny smak brzeczki i najlepszego chmielu z Hallertau (najbardziej znany z upraw chmielu region Bawarii). Jasnozłoty Pils z browaru Schlappeseppel stawia na zrównoważony, ale wyraźnie wyczuwalny akcent na goryczce chmielu. Gra aromatów ziół i cytryn zapewnia doznania smakowe dla nosa i ust. Pilsner, w którym można się zakochać.

Browar Schlappeseppel jest synonimem kultury piwowarskiej z ostrymi krawędziami - i to od prawie 400 lat, kiedy anegdota po szwedzkim żołnierzu nazywanym „ kulawym Seppelem ” położyła kamień węgielny pod browar Schlappeseppel w Aschaffenburgu. Pielęgnują to wielowiekowe dziedzictwo w browarze z tradycyjnymi piwnymi specjałami. Miłośnicy piwa w Aschaffenburgu i okolicach doceniają to do dziś. Cenna wiedza przekazywana jest przez wieki i decyduje o charakterze piw Schlappeseppel. Warzenie piwa to trudna sztuka. Ich opanowanie wymaga talentu i wiedzy. Aby nadać piwom Schlappeseppel ich wyjątkową nutę, częścią tego jest tradycja.
Zobacz także