Browar Trzech Kumpli Piwo w Stylu Grodziskie
Grodziskie to jedyny na świecie styl o pochodzeniu całkowicie polskim. Jego mini ojczyzna to Grodzisk Wielkopolski, gdzie było warzone najprawdopodobniej już od średniowiecza.
Grodziskie to jedyny na świecie styl o pochodzeniu całkowicie polskim. Jego mini ojczyzna to Grodzisk Wielkopolski, gdzie było warzone najprawdopodobniej już od średniowiecza. Jest to bardzo jasne, ponadprzeciętnie lekkie piwo o charakterystycznym aromacie wędzonego słodu, lekko kwaskowym profilu i bardzo żywym nagazowaniu. Goryczka jest niska, co tylko podnosi jego walory orzeźwiające. Nie bez kozery nazwano je niegdyś szampanem północy. Wędzenie słodu pszenicznego drewnem dębowym w tradycyjnym palenisku wykonała załoga Browaru Zapanbrat. Piwo zawiera obniżoną zawartość alkoholu do 2,9%.
- Pojemność
- 500 ml
- Kraj
- Polska
Był rok 2011, pierwsze browary rzemieślnicze dopiero zaczęły w Polsce powstawać, ale już wtedy czuliśmy, że w niedługo będziemy częścią tej wspaniałej branży. W lipcu 2014 roku uwarzyliśmy pierwszą komercyjną warkę w pobliskim browarze rzemieślniczym. Chcieliśmy produkować piwo w modelu kontraktowym, czyli po prostu wynajmując wolne moce wytwórcze istniejących browarów po to, by nauczyć się jak najwięcej, zanim zbudujemy własny browar. W ciągu kilku lat warzyliśmy w czterech różnych browarach aż wreszcie w 2017 roku osiedliśmy na dobre w Browarze Zapanbrat, który zalaliśmy swoim piwem pod korek, na wyłączność. Z jego ekipą tworzymy bardzo zgrany zespół, a wspólna praca to prawdziwa przyjemność. Takie partnerstwo to istny skarb!
- Pojemność
- 500 ml
- Kraj
- Polska
Grodziskie to jedyny na świecie styl o pochodzeniu całkowicie polskim. Jego mini ojczyzna to Grodzisk Wielkopolski, gdzie było warzone najprawdopodobniej już od średniowiecza. Jest to bardzo jasne, ponadprzeciętnie lekkie piwo o charakterystycznym aromacie wędzonego słodu, lekko kwaskowym profilu i bardzo żywym nagazowaniu. Goryczka jest niska, co tylko podnosi jego walory orzeźwiające. Nie bez kozery nazwano je niegdyś szampanem północy. Wędzenie słodu pszenicznego drewnem dębowym w tradycyjnym palenisku wykonała załoga Browaru Zapanbrat. Piwo zawiera obniżoną zawartość alkoholu do 2,9%.

Był rok 2011, pierwsze browary rzemieślnicze dopiero zaczęły w Polsce powstawać, ale już wtedy czuliśmy, że w niedługo będziemy częścią tej wspaniałej branży. W lipcu 2014 roku uwarzyliśmy pierwszą komercyjną warkę w pobliskim browarze rzemieślniczym. Chcieliśmy produkować piwo w modelu kontraktowym, czyli po prostu wynajmując wolne moce wytwórcze istniejących browarów po to, by nauczyć się jak najwięcej, zanim zbudujemy własny browar. W ciągu kilku lat warzyliśmy w czterech różnych browarach aż wreszcie w 2017 roku osiedliśmy na dobre w Browarze Zapanbrat, który zalaliśmy swoim piwem pod korek, na wyłączność. Z jego ekipą tworzymy bardzo zgrany zespół, a wspólna praca to prawdziwa przyjemność. Takie partnerstwo to istny skarb!