Browar Trzech Kumpli Brew Note Contemporary Black Ale
Contemporary Black Ale? Współczesne Czarne Ale?
Ale o co chodzi?
Contemporary Black Ale? Współczesne Czarne Ale?
Ale o co chodzi?
Umiarkowanie goryczkowe, ale nie słodkie? Tak!
Jedwabiste, z aksamitnym odczuciem pełni na języku, ale nie „zapychające”? A jakże!
Palonych nut prawie wcale, za to przyjemna gorzka czekolada? Owszem!
Alkoholu w sam raz – ani cienkusz, ani mózgotrzep? Ależ proszę uprzejmie!
I oczywiście najważniejsze: masa cudownego, amerykańskiego, aromatycznego chmielu?
Bez obaw, nikt nie zapomniał dorzucić!
I takie jest według Trzech Kumpli Współczesne Czarne Ale.
- Pojemność
- 500 ml
- Kraj
- Polska
Był rok 2011, pierwsze browary rzemieślnicze dopiero zaczęły w Polsce powstawać, ale już wtedy czuliśmy, że w niedługo będziemy częścią tej wspaniałej branży. W lipcu 2014 roku uwarzyliśmy pierwszą komercyjną warkę w pobliskim browarze rzemieślniczym. Chcieliśmy produkować piwo w modelu kontraktowym, czyli po prostu wynajmując wolne moce wytwórcze istniejących browarów po to, by nauczyć się jak najwięcej, zanim zbudujemy własny browar. W ciągu kilku lat warzyliśmy w czterech różnych browarach aż wreszcie w 2017 roku osiedliśmy na dobre w Browarze Zapanbrat, który zalaliśmy swoim piwem pod korek, na wyłączność. Z jego ekipą tworzymy bardzo zgrany zespół, a wspólna praca to prawdziwa przyjemność. Takie partnerstwo to istny skarb!
- Pojemność
- 500 ml
- Kraj
- Polska
Contemporary Black Ale? Współczesne Czarne Ale?
Ale o co chodzi?
Umiarkowanie goryczkowe, ale nie słodkie? Tak!
Jedwabiste, z aksamitnym odczuciem pełni na języku, ale nie „zapychające”? A jakże!
Palonych nut prawie wcale, za to przyjemna gorzka czekolada? Owszem!
Alkoholu w sam raz – ani cienkusz, ani mózgotrzep? Ależ proszę uprzejmie!
I oczywiście najważniejsze: masa cudownego, amerykańskiego, aromatycznego chmielu?
Bez obaw, nikt nie zapomniał dorzucić!
I takie jest według Trzech Kumpli Współczesne Czarne Ale.

Był rok 2011, pierwsze browary rzemieślnicze dopiero zaczęły w Polsce powstawać, ale już wtedy czuliśmy, że w niedługo będziemy częścią tej wspaniałej branży. W lipcu 2014 roku uwarzyliśmy pierwszą komercyjną warkę w pobliskim browarze rzemieślniczym. Chcieliśmy produkować piwo w modelu kontraktowym, czyli po prostu wynajmując wolne moce wytwórcze istniejących browarów po to, by nauczyć się jak najwięcej, zanim zbudujemy własny browar. W ciągu kilku lat warzyliśmy w czterech różnych browarach aż wreszcie w 2017 roku osiedliśmy na dobre w Browarze Zapanbrat, który zalaliśmy swoim piwem pod korek, na wyłączność. Z jego ekipą tworzymy bardzo zgrany zespół, a wspólna praca to prawdziwa przyjemność. Takie partnerstwo to istny skarb!