Browar Trzech Kumpli Otwarcie Sezonu...

Browar Trzech Kumpli Otwarcie Sezonu Saison

Saison to styl, który narodził się w Walonii – francuskojęzycznej części Belgii. Tłumaczenie słowa “saison” to po prostu “sezon”. Piwa w tym stylu warzone było na farmach na początku wiosny, by mogło dojrzeć na okres letni. Miało orzeźwiać i krzepić pracowników ciężko pracujących przy żniwach.

bk-ajz bk-ajz
9,99 zł
Brutto

Saison to styl, który narodził się w Walonii – francuskojęzycznej części Belgii. Tłumaczenie słowa “saison” to po prostu “sezon”. Piwa w tym stylu warzone było na farmach na początku wiosny, by mogło dojrzeć na okres letni. Miało orzeźwiać i krzepić pracowników ciężko pracujących przy żniwach.

Otwarcie sezonu to lekkie, przystępne, cytrusowe, bardzo orzeźwiające piwo, które będzie miłym wytchnieniem od mocno chmielonych i ogromnie aromatycznych IPA. Użyte zostały tylko klasycznych, szlachetnych odmian chmieli europejskich i dedykowanych drożdży “saisonowych”. W aromacie owocowe i goździkowo-ziołowe. W smaku kwaskowe, subtelnie goryczkowe i wytrawne. Żywe, a zarazem delikatne nagazowanie czyni go wyjątkowo zwiewnym i odświeżającym. Idealne piwo na otwarcie ciepłego sezonu. 

Pojemność
500 ml
Kraj
Polska

Był rok 2011, pierwsze browary rzemieślnicze dopiero zaczęły w Polsce powstawać, ale już wtedy czuliśmy, że w niedługo będziemy częścią tej wspaniałej branży. W lipcu 2014 roku uwarzyliśmy pierwszą komercyjną warkę w pobliskim browarze rzemieślniczym. Chcieliśmy produkować piwo w modelu kontraktowym, czyli po prostu wynajmując wolne moce wytwórcze istniejących browarów po to, by nauczyć się jak najwięcej, zanim zbudujemy własny browar. W ciągu kilku lat warzyliśmy w czterech różnych browarach aż wreszcie w 2017 roku osiedliśmy na dobre w Browarze Zapanbrat, który zalaliśmy swoim piwem pod korek, na wyłączność. Z jego ekipą tworzymy bardzo zgrany zespół, a wspólna praca to prawdziwa przyjemność. Takie partnerstwo to istny skarb!

Szczegóły produktu
Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Opis

Saison to styl, który narodził się w Walonii – francuskojęzycznej części Belgii. Tłumaczenie słowa “saison” to po prostu “sezon”. Piwa w tym stylu warzone było na farmach na początku wiosny, by mogło dojrzeć na okres letni. Miało orzeźwiać i krzepić pracowników ciężko pracujących przy żniwach.

Otwarcie sezonu to lekkie, przystępne, cytrusowe, bardzo orzeźwiające piwo, które będzie miłym wytchnieniem od mocno chmielonych i ogromnie aromatycznych IPA. Użyte zostały tylko klasycznych, szlachetnych odmian chmieli europejskich i dedykowanych drożdży “saisonowych”. W aromacie owocowe i goździkowo-ziołowe. W smaku kwaskowe, subtelnie goryczkowe i wytrawne. Żywe, a zarazem delikatne nagazowanie czyni go wyjątkowo zwiewnym i odświeżającym. Idealne piwo na otwarcie ciepłego sezonu. 

Producent
Browar Trzech Kumpli

Był rok 2011, pierwsze browary rzemieślnicze dopiero zaczęły w Polsce powstawać, ale już wtedy czuliśmy, że w niedługo będziemy częścią tej wspaniałej branży. W lipcu 2014 roku uwarzyliśmy pierwszą komercyjną warkę w pobliskim browarze rzemieślniczym. Chcieliśmy produkować piwo w modelu kontraktowym, czyli po prostu wynajmując wolne moce wytwórcze istniejących browarów po to, by nauczyć się jak najwięcej, zanim zbudujemy własny browar. W ciągu kilku lat warzyliśmy w czterech różnych browarach aż wreszcie w 2017 roku osiedliśmy na dobre w Browarze Zapanbrat, który zalaliśmy swoim piwem pod korek, na wyłączność. Z jego ekipą tworzymy bardzo zgrany zespół, a wspólna praca to prawdziwa przyjemność. Takie partnerstwo to istny skarb!

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności