Browar Pinta Table Brett

Browar Pinta Table Brett

PINTA Table Brett 9,0° - jasne, lekkie piwo stołowe, fermentowane blendem Amalgamation z labolatorium The Yeast Bay w Kaliforni i delikatnie nachmielone - także na zimno - amerykańskimi chmielami Citra® i Centennial.

bk-ajz bk-ajz
9,99 zł
Brutto

PINTA Table Brett 9,0° - jasne, lekkie piwo stołowe, fermentowane blendem Amalgamation z labolatorium The Yeast Bay w Kaliforni i delikatnie nachmielone - także na zimno - amerykańskimi chmielami Citra® i Centennial. Różnorodność szczepów drożdży ułatwia zbudowanie kombinacji słodowości, chmielowej cytrusowości oraz aromatów typowych dla drożdży Brettanomyces - białe owoce, nuty ziemiste, stajenne i lekko tytoniowe. Table Brett nie jest piwem kwaśnym - podczas produkcji nie wykorzystaliśmy bakterii do zakwaszania. Table Brett jest piwem dzikim, z intensywną fenolowością i aromatem "funky". PINTA Table Brett - dzikus na Twoim stole.


Pojemność
500 ml
Kraj
Polska

Browar Pinta został założony w 2011 roku przez Ziemowita Fałata, Grzegorza Zwierzyny oraz Marka Semli. Pierwszym piwem, które uwarzyli było dobrze wszystkim znane "Atak Chmielu". Mają na swoim koncie ponad 200 uwarzonych piw, a od 2019 mogą się pochwalić swoim własnym Browarem w miejscowości Wieprz.

Szczegóły produktu
Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Opis

PINTA Table Brett 9,0° - jasne, lekkie piwo stołowe, fermentowane blendem Amalgamation z labolatorium The Yeast Bay w Kaliforni i delikatnie nachmielone - także na zimno - amerykańskimi chmielami Citra® i Centennial. Różnorodność szczepów drożdży ułatwia zbudowanie kombinacji słodowości, chmielowej cytrusowości oraz aromatów typowych dla drożdży Brettanomyces - białe owoce, nuty ziemiste, stajenne i lekko tytoniowe. Table Brett nie jest piwem kwaśnym - podczas produkcji nie wykorzystaliśmy bakterii do zakwaszania. Table Brett jest piwem dzikim, z intensywną fenolowością i aromatem "funky". PINTA Table Brett - dzikus na Twoim stole.


Producent
Browar Pinta

Browar Pinta został założony w 2011 roku przez Ziemowita Fałata, Grzegorza Zwierzyny oraz Marka Semli. Pierwszym piwem, które uwarzyli było dobrze wszystkim znane "Atak Chmielu". Mają na swoim koncie ponad 200 uwarzonych piw, a od 2019 mogą się pochwalić swoim własnym Browarem w miejscowości Wieprz.

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności