Browar Pinta Kwas Jota

Browar Pinta Kwas Jota

PINTA Kwas Jota 11,5° - kwaśne, dzikie, owocowe farmhouse ale z dodatkiem świeżo tłoczonego soku z czarnej i czerwonej porzeczki, który stanowi ponad 30% objętości piwa.

bk-ajz bk-ajz
11,89 zł
Brutto

PINTA Kwas Jota 11,5° - kwaśne, dzikie, owocowe farmhouse ale z dodatkiem świeżo tłoczonego soku z czarnej i czerwonej porzeczki, który stanowi ponad 30% objętości piwa. Profil piwa zdominowany jest przez kombinację posmaków porzeczki oraz ziemisto-korzennego "funky". Smak jest ewidentnie kwaśny, a kwaśność pochodzi zarówno od pracy bakterii jak i owoców. Finisz cierpki i wytrawny jak przystało na piwa dzikie z dodatkiem owoców. PINTA Kwas Jota - smacznego, to mało powiedziane

Pojemność
500 ml
Kraj
Polska

Browar Pinta został założony w 2011 roku przez Ziemowita Fałata, Grzegorza Zwierzyny oraz Marka Semli. Pierwszym piwem, które uwarzyli było dobrze wszystkim znane "Atak Chmielu". Mają na swoim koncie ponad 200 uwarzonych piw, a od 2019 mogą się pochwalić swoim własnym Browarem w miejscowości Wieprz.

Szczegóły produktu
Pojemność
500 ml
Kraj
Polska
Opis

PINTA Kwas Jota 11,5° - kwaśne, dzikie, owocowe farmhouse ale z dodatkiem świeżo tłoczonego soku z czarnej i czerwonej porzeczki, który stanowi ponad 30% objętości piwa. Profil piwa zdominowany jest przez kombinację posmaków porzeczki oraz ziemisto-korzennego "funky". Smak jest ewidentnie kwaśny, a kwaśność pochodzi zarówno od pracy bakterii jak i owoców. Finisz cierpki i wytrawny jak przystało na piwa dzikie z dodatkiem owoców. PINTA Kwas Jota - smacznego, to mało powiedziane

Producent
Browar Pinta

Browar Pinta został założony w 2011 roku przez Ziemowita Fałata, Grzegorza Zwierzyny oraz Marka Semli. Pierwszym piwem, które uwarzyli było dobrze wszystkim znane "Atak Chmielu". Mają na swoim koncie ponad 200 uwarzonych piw, a od 2019 mogą się pochwalić swoim własnym Browarem w miejscowości Wieprz.

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności