Rum Centenario 12 Anos Gran Legado

Rum Centenario 12 Anos Gran Legado

  • Nowy

Rum Centenario 12 Anos Gran Legado pochodzi z Kostaryki. Dojrzewał w beczkach z białego dębu amerykańskiego przez 12 lat. Rum barwy bursztynowej W nosie wyczuwalne nuty owocowe, karmelu, miodu i gałki muszkatołowej.  W smaku słodki, harmonijnie zintegrowane czerwone dojrzałe owoce, delikatne nuty dębowe, o pełnej strukturze.

opv-bb
189,00 zł
Brutto

Rum Centenario 12 Anos Gran Legado pochodzi z Kostaryki. Dojrzewał w beczkach z białego dębu amerykańskiego przez 12 lat. Rum barwy bursztynowej W nosie wyczuwalne nuty owocowe, karmelu, miodu i gałki muszkatołowej.  W smaku słodki, harmonijnie zintegrowane czerwone dojrzałe owoce, delikatne nuty dębowe, o pełnej strukturze.

Plantacje trzciny cukrowej na Kostaryce są przeznaczone głównie dla cukrownictwa. Melasa, z której produkuje się rumy Centenario jest fermentowana, a następnie  dwukrotnie destylowana: pierwsza destylacja odbywa się w kolumnach – gdzie powstaje 'czysty' destylat - przed zestawieniem jest druga destylacja, tyle że tym razem w alembiku żeby uzyskać mocniejszy, wysokokaloryczny i intensywnie (głęboko) aromatyczny produkt końcowy. Dojrzewanie systemem solera jest jednym z  najistotniejszych procesów, które określają jego smak: szczególnie wybiera się beczki z białego dębu amerykańskiego po whiskey i burbonach. Wyjątkowe podejście nadaje rumom Centenario ich niezrównany charakter zabarwiony gładkością, lekkością i równowagą.

Pojemność
700 ml
Kraj
Kostaryka
Szczegóły produktu
Pojemność
700 ml
Kraj
Kostaryka
Opis

Rum Centenario 12 Anos Gran Legado pochodzi z Kostaryki. Dojrzewał w beczkach z białego dębu amerykańskiego przez 12 lat. Rum barwy bursztynowej W nosie wyczuwalne nuty owocowe, karmelu, miodu i gałki muszkatołowej.  W smaku słodki, harmonijnie zintegrowane czerwone dojrzałe owoce, delikatne nuty dębowe, o pełnej strukturze.

Plantacje trzciny cukrowej na Kostaryce są przeznaczone głównie dla cukrownictwa. Melasa, z której produkuje się rumy Centenario jest fermentowana, a następnie  dwukrotnie destylowana: pierwsza destylacja odbywa się w kolumnach – gdzie powstaje 'czysty' destylat - przed zestawieniem jest druga destylacja, tyle że tym razem w alembiku żeby uzyskać mocniejszy, wysokokaloryczny i intensywnie (głęboko) aromatyczny produkt końcowy. Dojrzewanie systemem solera jest jednym z  najistotniejszych procesów, które określają jego smak: szczególnie wybiera się beczki z białego dębu amerykańskiego po whiskey i burbonach. Wyjątkowe podejście nadaje rumom Centenario ich niezrównany charakter zabarwiony gładkością, lekkością i równowagą.

Producent
Centenario Internacional
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności