El Dorado 15YO Special Reserve

El Dorado 15YO Special Reserve

  • Nowy
0 Komentarzy
189,90 zł
Brutto

Rum 15 Year Old El Dorado jest królem Karaibów, w ciągu ostatniej dekady stale wygrywa główne nagrody. Wodzi nasze zmysły na pokuszenie. Nos jest rozpieszczany zapachami ciemnej kawy, kandyzowanych owoców, migdałów, ciemnej czekolady, pieprzu i wanilii. Podniebienie wypełnia smak grillowanych tropikalnych owoców.

Pojemność
700 ml
Kraj
Gujana
Region
Brak.

Gorączka złota w Kalifornii rozpoczęła się w hrabstwie El Dorado w 1848 roku wraz z odkryciem złota przez Jamesa Marshalla w Sutter's Mill, na South Fork of the American River w Coloma. Gdy do Kalifornii przybywały legiony ludzi, aby odebrać fortuny, narodził się regionalny przemysł winiarski.

Do 1870 roku hrabstwo El Dorado było jednym z największych producentów wina w stanie, ustępując jedynie hrabstwom Los Angeles i Sonoma. Lokalny przemysł winiarski kwitł dopiero na przełomie wieków, kiedy w hrabstwie było około 2000 akrów winorośli. Wkrótce potem El Dorado zaczęło stopniowo podupadać, spowodowane złymi warunkami ekonomicznymi i zmniejszającą się liczbą miejscowej ludności. Zakaz był tylko ostatnią kroplą.

Obecnie hrabstwo ma ponad 2000 akrów winnic, jest domem dla około 50 winnic i produkuje jedne z najbardziej wyrafinowanych win Kalifornii. El Dorado zostało wyznaczone jako amerykański obszar winiarski (AVA) w 1983 roku.

Szczegóły produktu
Pojemność
700 ml
Kraj
Gujana
Region
Brak.
Opis

Rum 15 Year Old El Dorado jest królem Karaibów, w ciągu ostatniej dekady stale wygrywa główne nagrody. Wodzi nasze zmysły na pokuszenie. Nos jest rozpieszczany zapachami ciemnej kawy, kandyzowanych owoców, migdałów, ciemnej czekolady, pieprzu i wanilii. Podniebienie wypełnia smak grillowanych tropikalnych owoców.

Producent
El Dorado

Gorączka złota w Kalifornii rozpoczęła się w hrabstwie El Dorado w 1848 roku wraz z odkryciem złota przez Jamesa Marshalla w Sutter's Mill, na South Fork of the American River w Coloma. Gdy do Kalifornii przybywały legiony ludzi, aby odebrać fortuny, narodził się regionalny przemysł winiarski.

Do 1870 roku hrabstwo El Dorado było jednym z największych producentów wina w stanie, ustępując jedynie hrabstwom Los Angeles i Sonoma. Lokalny przemysł winiarski kwitł dopiero na przełomie wieków, kiedy w hrabstwie było około 2000 akrów winorośli. Wkrótce potem El Dorado zaczęło stopniowo podupadać, spowodowane złymi warunkami ekonomicznymi i zmniejszającą się liczbą miejscowej ludności. Zakaz był tylko ostatnią kroplą.

Obecnie hrabstwo ma ponad 2000 akrów winnic, jest domem dla około 50 winnic i produkuje jedne z najbardziej wyrafinowanych win Kalifornii. El Dorado zostało wyznaczone jako amerykański obszar winiarski (AVA) w 1983 roku.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności