Serwis DARWINA.PL jest przeznaczony dla osób pełnoletnich.

Wchodząc na stronę potwierdzasz, że masz ukończone conajmniej 18 lat

Mam mniej niż 18 lat - Wychodzę

Darmowa dostawa już od 220zł

Dostawa za free od 220zł

0 Ulubione
Koszyk
Spełniono warunek darmowej dostawy Koszyk
Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Sake / Nihon-shu

Sake to trunek niskoprocentowy, wytwarzany poprzez fermentację ryżu skażonego wcześniej grzybem Aspergillus Oryzae.
W krajach anglosaskich sake bywa nazywana winem ryżowym, chociaż jej produkcja bardziej przypomina produkcję piwa. W Polsce spotykane jest mylne przekonanie, że sake to japońska wódka. Zdarzają się co prawda wersje sake z dodatkiem mocnego alkoholu, jednak sama sake nie jest destylatem (jak np. wódka, brandy, whisky), lecz napojem alkoholowym produkowanym bez procesu destylacji. Proces produkcyjny jest podobny do warzenia piwa z wykorzystaniem drożdży. W porównaniu z winem i piwem, zawiera więcej aminokwasów i peptydów.

Opcje przeglądania Liczba wybranych produktów: 113
  • Poziom wytrawności
    Wybrane filtry: 0
  • Kolor
    Wybrane filtry: 0
  • Wiek
    Wybrane filtry: 0
  • Region
    Wybrane filtry: 0
  • Kraj
    Wybrane filtry: 0
  • Szczepy
    Wybrane filtry: 0
  • Pojemność
    Wybrane filtry: 0
  • Apelacja
    Wybrane filtry: 0
  • Typ
    Wybrane filtry: 0
  • Charakter
    Wybrane filtry: 0
  • Unikalne cechy
    Wybrane filtry: 0
  • Seimaibuai
    Wybrane filtry: 0
  • Zakres cen
    Wybrane filtry: 0
Aktywne filtry
Sortuj wg:
Aktywne filtry
Liczba wybranych produktów: 113
  • Produktów na stronie:
  • 36
  • 60
  • 96