• Nowy
Sidra Bereziartua Edicion Gourmet
Sidra Bereziartua Edicion Gourmet

Sidra Bereziartua Edicion Gourmet

  • Nowy
0 Komentarzy

Cydr Bereziartua Gourmet Edition ma bardzo świeży i owocowy aromat. Wyróżnia się delikatnym i owocowym smakiem z wyglądem naturalnego dwutlenku węgla. Jest idealnym cydrem do degustacji z daniami rybnymi

ltd-mc ltd-mc
49,90 zł
Brutto

Ten specjalny cydr produkowany jest z wyselekcjonowanych odmian jabłek uprawianych w specjalnym sadzie, z którym Bereziartua współpracuje od 25 lat. Świeżo zerwane jabłka są miażdżone, prasowane, a następnie fermentowane w kupelach (dużych dębowych beczkach) przez minimum osiem miesięcy. Ten tradycyjny cydr jest w 100% naturalny: jabłka to jedyny składnik. Ten cydr jest    niefiltrowany i lekko musujący, z aromatami brzoskwini, kwiatu pomarańczy i cytryny, ma więcej treści i krągłości niż większość baskijskich cydrów, ale nadal jest jasny i wytrawny. Doskonały do steków, bogatych dań rybnych i lekko smażonych potraw.

Kolor
Jasne
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Musujące
Pojemność
700 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Astigarraga
Zawartość alkoholu %
6

Bereziartua to synonim naturalnego cydru. Od 1870 roku produkowany jest tradycyjnymi metodami z najlepszych jabłek wybranych odmian. Bereziartua stała się drogowskazem w produkcji naturalnego cydru.

Szczegóły produktu
Kolor
Jasne
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Musujące
Pojemność
700 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Astigarraga
Zawartość alkoholu %
6
Dostępność w sklepach:
Centrum Warszawa:1 szt.
Przy Muzeum PW:1 szt.
Opis

Ten specjalny cydr produkowany jest z wyselekcjonowanych odmian jabłek uprawianych w specjalnym sadzie, z którym Bereziartua współpracuje od 25 lat. Świeżo zerwane jabłka są miażdżone, prasowane, a następnie fermentowane w kupelach (dużych dębowych beczkach) przez minimum osiem miesięcy. Ten tradycyjny cydr jest w 100% naturalny: jabłka to jedyny składnik. Ten cydr jest    niefiltrowany i lekko musujący, z aromatami brzoskwini, kwiatu pomarańczy i cytryny, ma więcej treści i krągłości niż większość baskijskich cydrów, ale nadal jest jasny i wytrawny. Doskonały do steków, bogatych dań rybnych i lekko smażonych potraw.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy

Zaloguj się, aby zamieścić komentarz

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności