Benromach Organic
Benromach Organic to pierwsza w pełni organiczna whisky single malt na świecie. Trunek spełnia rygorystyczne wymogi UK Soil Association. Do jej produkcji wykorzystuje się niezatorfiony i ekologiczny słód jęczmienny pochodzący ze Speyside oraz 7-letnie destylaty starzone w świeżych beczkach z amerykańskiego organicznego dębu (virgin american oak Hogsheads), pochodzącego z certyfikowanych lasów w Missouri.
Benromach Organic to pierwsza w pełni organiczna whisky single malt na świecie. Trunek spełnia rygorystyczne wymogi UK Soil Association. Do jej produkcji wykorzystuje się niezatorfiony i ekologiczny słód jęczmienny pochodzący ze Speyside oraz 7-letnie destylaty starzone w świeżych beczkach z amerykańskiego organicznego dębu (virgin american oak Hogsheads), pochodzącego z certyfikowanych lasów w Missouri.
Whisky nie jest barwiona karmelem, a swój miedziany kolor zawdzięcza jedynie kontaktowi z dębiną.
W zapachu wyczuwalne są intensywne słodkie i kremowe aromaty toffi, wanilii, bananów oraz jabłek. W smaku lekko pikantna - akcenty białego pieprzu zbalansowane są nutami dojrzałych owoców, toffi oraz wanilii.
- Pojemność
- 700 ml
- Kraj
- Szkocja
- Region
- Speyside
- Wiek
- 7 YO
- Zawartość alkoholu %
- 43
Jesteśmy tradycyjną destylarnią Speyside należącą do rodziny miłośników whisky, której celem jest wytwarzanie single malta we właściwy sposób z prawdziwym charakterem.
Utrzymujemy prostotę. Garstka destylatorów polegających wyłącznie na naszej wiedzy i zmysłach, aby stworzyć najlepszą ręcznie robioną whisky; Speyside single malt dojrzewający wyłącznie w beczkach pierwszego napełnienia, z subtelnym dymnym charakterem. To tylko cztery składniki - jęczmień, woda, drożdże i ludzki dotyk.
Wszystkie nasze beczki są ręcznie napełniane, indywidualnie ważone, ręcznie formowane i składowane w naszych tradycyjnych magazynach sztauerskich. Czemu? Ponieważ w Benromach wierzymy, że ręczne wytwarzanie whisky gwarantuje autentyczny charakter.
- Pojemność
- 700 ml
- Kraj
- Szkocja
- Region
- Speyside
- Wiek
- 7 YO
- Zawartość alkoholu %
- 43
Benromach Organic to pierwsza w pełni organiczna whisky single malt na świecie. Trunek spełnia rygorystyczne wymogi UK Soil Association. Do jej produkcji wykorzystuje się niezatorfiony i ekologiczny słód jęczmienny pochodzący ze Speyside oraz 7-letnie destylaty starzone w świeżych beczkach z amerykańskiego organicznego dębu (virgin american oak Hogsheads), pochodzącego z certyfikowanych lasów w Missouri.
Whisky nie jest barwiona karmelem, a swój miedziany kolor zawdzięcza jedynie kontaktowi z dębiną.
W zapachu wyczuwalne są intensywne słodkie i kremowe aromaty toffi, wanilii, bananów oraz jabłek. W smaku lekko pikantna - akcenty białego pieprzu zbalansowane są nutami dojrzałych owoców, toffi oraz wanilii.

Jesteśmy tradycyjną destylarnią Speyside należącą do rodziny miłośników whisky, której celem jest wytwarzanie single malta we właściwy sposób z prawdziwym charakterem.
Utrzymujemy prostotę. Garstka destylatorów polegających wyłącznie na naszej wiedzy i zmysłach, aby stworzyć najlepszą ręcznie robioną whisky; Speyside single malt dojrzewający wyłącznie w beczkach pierwszego napełnienia, z subtelnym dymnym charakterem. To tylko cztery składniki - jęczmień, woda, drożdże i ludzki dotyk.
Wszystkie nasze beczki są ręcznie napełniane, indywidualnie ważone, ręcznie formowane i składowane w naszych tradycyjnych magazynach sztauerskich. Czemu? Ponieważ w Benromach wierzymy, że ręczne wytwarzanie whisky gwarantuje autentyczny charakter.