Benromach Organic

Benromach Organic

Benromach Organic to pierwsza w pełni organiczna whisky single malt na świecie. Trunek spełnia rygorystyczne wymogi UK Soil Association. Do jej produkcji wykorzystuje się niezatorfiony i ekologiczny słód jęczmienny pochodzący ze Speyside oraz 7-letnie destylaty starzone w świeżych beczkach z amerykańskiego organicznego dębu (virgin american oak Hogsheads), pochodzącego z certyfikowanych lasów w Missouri.

ankw - KM ankw - KM
219,90 zł
Brutto

Benromach Organic to pierwsza w pełni organiczna whisky single malt na świecie. Trunek spełnia rygorystyczne wymogi UK Soil Association. Do jej produkcji wykorzystuje się niezatorfiony i ekologiczny słód jęczmienny pochodzący ze Speyside oraz 7-letnie destylaty starzone w świeżych beczkach z amerykańskiego organicznego dębu (virgin american oak Hogsheads), pochodzącego z certyfikowanych lasów w Missouri.

Whisky nie jest barwiona karmelem, a swój miedziany kolor zawdzięcza jedynie kontaktowi z dębiną.

W zapachu wyczuwalne są intensywne słodkie i kremowe aromaty toffi, wanilii, bananów oraz jabłek. W smaku lekko pikantna - akcenty białego pieprzu zbalansowane są nutami dojrzałych owoców, toffi oraz wanilii.

Pojemność
700 ml
Kraj
Szkocja
Region
Speyside
Wiek
7 YO
Zawartość alkoholu %
43

Jesteśmy tradycyjną destylarnią Speyside należącą do rodziny miłośników whisky, której celem jest wytwarzanie single malta we właściwy sposób z prawdziwym charakterem.

Utrzymujemy prostotę. Garstka destylatorów polegających wyłącznie na naszej wiedzy i zmysłach, aby stworzyć najlepszą ręcznie robioną whisky; Speyside single malt dojrzewający wyłącznie w beczkach pierwszego napełnienia, z subtelnym dymnym charakterem. To tylko cztery składniki - jęczmień, woda, drożdże i ludzki dotyk.

Wszystkie nasze beczki są ręcznie napełniane, indywidualnie ważone, ręcznie formowane i składowane w naszych tradycyjnych magazynach sztauerskich. Czemu? Ponieważ w Benromach wierzymy, że ręczne wytwarzanie whisky gwarantuje autentyczny charakter.

Szczegóły produktu
Pojemność
700 ml
Kraj
Szkocja
Region
Speyside
Wiek
7 YO
Zawartość alkoholu %
43
Opis

Benromach Organic to pierwsza w pełni organiczna whisky single malt na świecie. Trunek spełnia rygorystyczne wymogi UK Soil Association. Do jej produkcji wykorzystuje się niezatorfiony i ekologiczny słód jęczmienny pochodzący ze Speyside oraz 7-letnie destylaty starzone w świeżych beczkach z amerykańskiego organicznego dębu (virgin american oak Hogsheads), pochodzącego z certyfikowanych lasów w Missouri.

Whisky nie jest barwiona karmelem, a swój miedziany kolor zawdzięcza jedynie kontaktowi z dębiną.

W zapachu wyczuwalne są intensywne słodkie i kremowe aromaty toffi, wanilii, bananów oraz jabłek. W smaku lekko pikantna - akcenty białego pieprzu zbalansowane są nutami dojrzałych owoców, toffi oraz wanilii.

Producent
The Benromach Distillery

Jesteśmy tradycyjną destylarnią Speyside należącą do rodziny miłośników whisky, której celem jest wytwarzanie single malta we właściwy sposób z prawdziwym charakterem.

Utrzymujemy prostotę. Garstka destylatorów polegających wyłącznie na naszej wiedzy i zmysłach, aby stworzyć najlepszą ręcznie robioną whisky; Speyside single malt dojrzewający wyłącznie w beczkach pierwszego napełnienia, z subtelnym dymnym charakterem. To tylko cztery składniki - jęczmień, woda, drożdże i ludzki dotyk.

Wszystkie nasze beczki są ręcznie napełniane, indywidualnie ważone, ręcznie formowane i składowane w naszych tradycyjnych magazynach sztauerskich. Czemu? Ponieważ w Benromach wierzymy, że ręczne wytwarzanie whisky gwarantuje autentyczny charakter.

Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności