BenRiach Heart of Speyside

BenRiach Heart of Speyside

Heart of Speyside, czyli serce Speyside – regionu gdzie produkuje się ten niepowtarzalny trunek. Single Malt whisky dojrzewane w tradycyjnych baryłkach oraz amerykańskich beczkach po bourbonie. Bursztynowo-złota barwa oraz świeże aromaty wrzosu, owoców oraz słodkich nut miodu i orzechów z odcieniem dębu w tle. W ustach tworzy świeżą i żywą kombinację – akcenty owoców, miodu i wrzosu z domieszką przypraw wspaniale łączą się z łagodnością dębiny.

pav-al pav-al
189,00 zł
Brutto

Heart of Speyside, czyli serce Speyside – regionu gdzie produkuje się ten niepowtarzalny trunek. Single Malt whisky dojrzewane w tradycyjnych baryłkach oraz amerykańskich beczkach po bourbonie. Bursztynowo-złota barwa oraz świeże aromaty wrzosu, owoców oraz słodkich nut miodu i orzechów z odcieniem dębu w tle. W ustach tworzy świeżą i żywą kombinację – akcenty owoców, miodu i wrzosu z domieszką przypraw wspaniale łączą się z łagodnością dębiny.

Pojemność
700 ml
Kraj
Szkocja
Region
Speyside

Założyciel destylarni, John Duff, podróżował po kraju i za granicą w pogoni za whisky, zanim zbudował Benriach Distillery w 1898 roku. W swoim duchu przygód BenRiach twórczo eksploruje sztukę destylacji i dojrzewania beczek, przesuwając granicy alchemii słodowej jak nikt inny. Niekonwencjonalny destylator whisky Speyside produkuje trzy rodzaje whisky słodowej - torfową, nietorfową i potrójnie destylowaną i posiada jedne z najbardziej eksperymentalnych beczek w Speyside. Jest także właścicielem dwóch pozostałych destylarni w Speyside, które destylują whisky przy użyciu słodowanego jęczmienia. 

Położony w Heart of Speyside, w północno-wschodnim regionie Morayshire, BenRiach ukazuje cały tradycyjny urok destylarni Speyside, a sam obiekt czerpie wodę ze źródeł Burnside znajdujących się głęboko pod ziemią destylarni. 

Szczegóły produktu
Pojemność
700 ml
Kraj
Szkocja
Region
Speyside
Opis

Heart of Speyside, czyli serce Speyside – regionu gdzie produkuje się ten niepowtarzalny trunek. Single Malt whisky dojrzewane w tradycyjnych baryłkach oraz amerykańskich beczkach po bourbonie. Bursztynowo-złota barwa oraz świeże aromaty wrzosu, owoców oraz słodkich nut miodu i orzechów z odcieniem dębu w tle. W ustach tworzy świeżą i żywą kombinację – akcenty owoców, miodu i wrzosu z domieszką przypraw wspaniale łączą się z łagodnością dębiny.

Producent
BenRiach Distillery

Założyciel destylarni, John Duff, podróżował po kraju i za granicą w pogoni za whisky, zanim zbudował Benriach Distillery w 1898 roku. W swoim duchu przygód BenRiach twórczo eksploruje sztukę destylacji i dojrzewania beczek, przesuwając granicy alchemii słodowej jak nikt inny. Niekonwencjonalny destylator whisky Speyside produkuje trzy rodzaje whisky słodowej - torfową, nietorfową i potrójnie destylowaną i posiada jedne z najbardziej eksperymentalnych beczek w Speyside. Jest także właścicielem dwóch pozostałych destylarni w Speyside, które destylują whisky przy użyciu słodowanego jęczmienia. 

Położony w Heart of Speyside, w północno-wschodnim regionie Morayshire, BenRiach ukazuje cały tradycyjny urok destylarni Speyside, a sam obiekt czerpie wodę ze źródeł Burnside znajdujących się głęboko pod ziemią destylarni. 

Zobacz także

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności