Benriach 18 YO Dunder Dark Rum

Benriach 18 YO Dunder Dark Rum

536,00 zł
Brutto

Single Malt whisky dojrzewająca przez 18 lat tradycyjną metodą w amerykańskich beczkach po bourbonie, a następnie w baryłkach po jamajskim ciemnym rumie. W nosie fantastyczne połączenie aromatów toffi, przypraw, cynamonu i sułtanek z intensywnym odcieniem rumu w tle. W ustach te same nuty rozwijają się w kuszące tony moreli, róży oraz czekolady, z domieszką sułtanek i rumu na finiszu. Ściśle limitowana edycja z serii ‘Wood Finish’.

Pojemność
700 ml
Kraj
Szkocja
Region
Speyside

Założyciel destylarni, John Duff, podróżował po kraju i za granicą w pogoni za whisky, zanim zbudował Benriach Distillery w 1898 roku. W swoim duchu przygód BenRiach twórczo eksploruje sztukę destylacji i dojrzewania beczek, przesuwając granicy alchemii słodowej jak nikt inny. Niekonwencjonalny destylator whisky Speyside produkuje trzy rodzaje whisky słodowej - torfową, nietorfową i potrójnie destylowaną i posiada jedne z najbardziej eksperymentalnych beczek w Speyside. Jest także właścicielem dwóch pozostałych destylarni w Speyside, które destylują whisky przy użyciu słodowanego jęczmienia. 

Położony w Heart of Speyside, w północno-wschodnim regionie Morayshire, BenRiach ukazuje cały tradycyjny urok destylarni Speyside, a sam obiekt czerpie wodę ze źródeł Burnside znajdujących się głęboko pod ziemią destylarni. 

Szczegóły produktu
Pojemność
700 ml
Kraj
Szkocja
Region
Speyside
Opis

Single Malt whisky dojrzewająca przez 18 lat tradycyjną metodą w amerykańskich beczkach po bourbonie, a następnie w baryłkach po jamajskim ciemnym rumie. W nosie fantastyczne połączenie aromatów toffi, przypraw, cynamonu i sułtanek z intensywnym odcieniem rumu w tle. W ustach te same nuty rozwijają się w kuszące tony moreli, róży oraz czekolady, z domieszką sułtanek i rumu na finiszu. Ściśle limitowana edycja z serii ‘Wood Finish’.

Producent
BenRiach Distillery

Założyciel destylarni, John Duff, podróżował po kraju i za granicą w pogoni za whisky, zanim zbudował Benriach Distillery w 1898 roku. W swoim duchu przygód BenRiach twórczo eksploruje sztukę destylacji i dojrzewania beczek, przesuwając granicy alchemii słodowej jak nikt inny. Niekonwencjonalny destylator whisky Speyside produkuje trzy rodzaje whisky słodowej - torfową, nietorfową i potrójnie destylowaną i posiada jedne z najbardziej eksperymentalnych beczek w Speyside. Jest także właścicielem dwóch pozostałych destylarni w Speyside, które destylują whisky przy użyciu słodowanego jęczmienia. 

Położony w Heart of Speyside, w północno-wschodnim regionie Morayshire, BenRiach ukazuje cały tradycyjny urok destylarni Speyside, a sam obiekt czerpie wodę ze źródeł Burnside znajdujących się głęboko pod ziemią destylarni. 

Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności