Château Beauchene Châteauneuf du Pape Grande Reserve
Wino jakościowe z niewielkiego, ale jakże słynnego regionu Chateauneuf-du-Pape w południowym Côtes-du-Rhône (Dolina Rodanu), czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie, aromatyczne (czerwone owoce-maliny, przyprawy, wanilia, fiołki), w smaku dobrze zbudowane, bogate w taniny, wyczuwalne czerwone owoce z nutką wanilii, minerałów oraz trufli.
Wino jakościowe z niewielkiego, ale jakże słynnego regionu Chateauneuf-du-Pape w południowym Côtes-du-Rhône (Dolina Rodanu), czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie, aromatyczne (czerwone owoce-maliny, przyprawy, wanilia, fiołki), w smaku dobrze zbudowane, bogate w taniny, wyczuwalne czerwone owoce z nutką wanilii, minerałów oraz trufli. 12 miesięcy dojrzewało w beczce z dębu francuskiego. Idealne do czerwonego mięsa i pieczeni.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Francja
- Region
- Rhone-Dolina Rodanu
- Apelacja
- Chateauneuf du Pape AOC
- Rocznik
- 2011
Rok założenia: 1971
Założyciel: Michel Bernard
Powierzchnia: 70 hektarów
- Châteauneuf du Pape
- Côtes du Rhône Villages
- Côtes du Rhône
Całe zbiory są butelkowane w Château. W bliskim i stałym kontakcie z University of Wine i Inter Rhône Research Laboratory, Michel Bernard osobiście zajmuje się uprawą i produkcją wina. Dominique Vergniaud zajmuje się administracją, sprzedażą we Francji iw piwnicy, a Amandine Bernard zarządza sprzedażą eksportową i marketingiem ze swojego biura w Londynie i osobiście opiekuje się klientami w Europie.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Francja
- Region
- Rhone-Dolina Rodanu
- Apelacja
- Chateauneuf du Pape AOC
- Rocznik
- 2011
Wino jakościowe z niewielkiego, ale jakże słynnego regionu Chateauneuf-du-Pape w południowym Côtes-du-Rhône (Dolina Rodanu), czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie, aromatyczne (czerwone owoce-maliny, przyprawy, wanilia, fiołki), w smaku dobrze zbudowane, bogate w taniny, wyczuwalne czerwone owoce z nutką wanilii, minerałów oraz trufli. 12 miesięcy dojrzewało w beczce z dębu francuskiego. Idealne do czerwonego mięsa i pieczeni.

Rok założenia: 1971
Założyciel: Michel Bernard
Powierzchnia: 70 hektarów
- Châteauneuf du Pape
- Côtes du Rhône Villages
- Côtes du Rhône
Całe zbiory są butelkowane w Château. W bliskim i stałym kontakcie z University of Wine i Inter Rhône Research Laboratory, Michel Bernard osobiście zajmuje się uprawą i produkcją wina. Dominique Vergniaud zajmuje się administracją, sprzedażą we Francji iw piwnicy, a Amandine Bernard zarządza sprzedażą eksportową i marketingiem ze swojego biura w Londynie i osobiście opiekuje się klientami w Europie.