Speri Ripasso Valpolicella

Speri Ripasso Valpolicella

Wino skomponowane ze szczepów typowych dla regionu Valpolicella: Corvina, Veronese, Rondinella i Molinara z niewielkim dodatkiem innych szczepów endemicznych. Wino refermentowane tradycyjną, lokalną metodą „Ripassare”.

pav-ach pav-ach
119,00 zł
Brutto

Wino skomponowane ze szczepów typowych dla regionu Valpolicella: Corvina, Veronese, Rondinella i Molinara z niewielkim dodatkiem innych szczepów endemicznych. Wino refermentowane tradycyjną, lokalną metodą „Ripassare”. Leżakuje 12 miesięcy w dębowych beczkach, następnie odpoczywa w butelce. Ripasso Speri zachwyca rubinowo-czerwoną barwą, aromatami czerwonych owoców, nutką pieprzu i kakao. Wino doskonale zbalansowane z miękkimi i krągłymi taninami. Długie i pełne.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Rocznik
2016

Rodzina Speri, jak kiedyś, tak i dzisiaj produkuje znakomite wina z winogron pochodzących wyłącznie z własnych winnic, zlokalizowanych w najlepszych częściach apelacji Valpolicella Classico. Łączna powierzchnia tych winnic to ok. 60 hektarów. Po to, aby wyrazić najlepsze cechy win produkowanych w tej winnicy, każda z pojedynczych działek znajdujących się w innych subregionach, produkuje swoje własne wino. Pozwala to na przekazanie charakterystycznego stylu każdego z nich, nawiązującego do mikroklimatu oraz typu gleby, na której rośnie winorośl, z której te wina powstają. Dowodem na to są wina, które biorą swoje nazwy od Crus (poszczególnych winnic). Monte St. Urbano (Valpolicella Classico Superiore, Amarone), La Roggia czy La Roverina.

Rodzina podkreśla z dumą, że będąc rolnikami od pokoleń, potrafią jak nikt zrozumieć istotę współistnienia natury i człowieka. Dowodem na najwyższą jakość produktów Speri jest produkcja sztandarowych win tylko w najlepszych rocznikach. Wina Speri otrzymują najwyższe noty i medale na światowych wystawach, targach i konkursach winiarskich.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Rocznik
2016
Opis

Wino skomponowane ze szczepów typowych dla regionu Valpolicella: Corvina, Veronese, Rondinella i Molinara z niewielkim dodatkiem innych szczepów endemicznych. Wino refermentowane tradycyjną, lokalną metodą „Ripassare”. Leżakuje 12 miesięcy w dębowych beczkach, następnie odpoczywa w butelce. Ripasso Speri zachwyca rubinowo-czerwoną barwą, aromatami czerwonych owoców, nutką pieprzu i kakao. Wino doskonale zbalansowane z miękkimi i krągłymi taninami. Długie i pełne.

Producent
Speri

Rodzina Speri, jak kiedyś, tak i dzisiaj produkuje znakomite wina z winogron pochodzących wyłącznie z własnych winnic, zlokalizowanych w najlepszych częściach apelacji Valpolicella Classico. Łączna powierzchnia tych winnic to ok. 60 hektarów. Po to, aby wyrazić najlepsze cechy win produkowanych w tej winnicy, każda z pojedynczych działek znajdujących się w innych subregionach, produkuje swoje własne wino. Pozwala to na przekazanie charakterystycznego stylu każdego z nich, nawiązującego do mikroklimatu oraz typu gleby, na której rośnie winorośl, z której te wina powstają. Dowodem na to są wina, które biorą swoje nazwy od Crus (poszczególnych winnic). Monte St. Urbano (Valpolicella Classico Superiore, Amarone), La Roggia czy La Roverina.

Rodzina podkreśla z dumą, że będąc rolnikami od pokoleń, potrafią jak nikt zrozumieć istotę współistnienia natury i człowieka. Dowodem na najwyższą jakość produktów Speri jest produkcja sztandarowych win tylko w najlepszych rocznikach. Wina Speri otrzymują najwyższe noty i medale na światowych wystawach, targach i konkursach winiarskich.

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności