Barolo Margheria

Barolo Margheria

  • Nowy
429,00 zł
Brutto

Pochodzi z ręcznych zbiorów winogron szczepu Nebbiolo rosnących w winnicy Margheria w regionie Serralunga d`Alba. To głęboko rubinowe wino, poddane zostaje fermentacji i maceracji w temperaturze 31-33 °C przez 15-20 dni, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 30 miesięcy. Po tym okresie spędza jeszcze rok dojrzewając w butelkach. Bardzo „eteryczne”, delikatnie pikantne z wyczuwalnymi nutami tytoniu i leśnego poszycia. W smaku bardzo harmonijne. Ma doskonały potencjał starzenia. Przed spożyciem należy je zdekantować i podawać w temperaturze 18-20 °C. Najlepiej smakuje z pieczonym czerwonym mięsem i gulaszem. Równie doskonałe połączenie daje w zestawieniu ze średnio dojrzałymi i dojrzałymi serami.
Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Piemont
Apelacja
Barolo DOCG
Rocznik
2006
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Piemont
Apelacja
Barolo DOCG
Rocznik
2006
Opis
Pochodzi z ręcznych zbiorów winogron szczepu Nebbiolo rosnących w winnicy Margheria w regionie Serralunga d`Alba. To głęboko rubinowe wino, poddane zostaje fermentacji i maceracji w temperaturze 31-33 °C przez 15-20 dni, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 30 miesięcy. Po tym okresie spędza jeszcze rok dojrzewając w butelkach. Bardzo „eteryczne”, delikatnie pikantne z wyczuwalnymi nutami tytoniu i leśnego poszycia. W smaku bardzo harmonijne. Ma doskonały potencjał starzenia. Przed spożyciem należy je zdekantować i podawać w temperaturze 18-20 °C. Najlepiej smakuje z pieczonym czerwonym mięsem i gulaszem. Równie doskonałe połączenie daje w zestawieniu ze średnio dojrzałymi i dojrzałymi serami.
Producent
Massolino
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności