Monterosso Rubino

Monterosso Rubino

0 Opinii Klientów

Monterosso Rubino to czerwone, słodkie wino, wyprodukowane w 100% z lokalnego, starego szczepu Croatina. Otrzymane wino, szybko, jeszcze w trakcie fermentacji, jest filtrowane w celu zatrzymania procesu przemiany zawartego w winogronach cukru w alkohol. Temu procesowi zawdzięcza swą naturalną słodycz oraz stosunkowo niewielki poziom alkoholu (7,5%)

wmt-mr-ec wmt-mr-ec
42,90 zł
Brutto

Monterosso Rubino to czerwone, słodkie wino, wyprodukowane w 100% z lokalnego, starego szczepu Croatina. Otrzymane wino, szybko, jeszcze w trakcie fermentacji, jest filtrowane w celu zatrzymania procesu przemiany zawartego w winogronach cukru w alkohol. Temu procesowi zawdzięcza swą naturalną słodycz oraz stosunkowo niewielki poziom alkoholu (7,5%). Wino charakteryzuje się delikatnym naturalnym musowaniem, dobrą strukturą z wyczuwalnymi w smaku nutami poziomek. Idealne jako aperitif jak i do deserów.

Podawać lekko schłodzone!

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Słodkie
Charakter
Frizzante
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Lombardy, IT (Lombardia)
Szczepy
Croatina
Zawartość alkoholu %
7,5

„Monterosso” - nazwa pochodzi od nazwy gatunku dębu rosnącego nieopodal winnicy. Monterosso to małe gospodarstwo położone na wzgórzach w sercu Oltrepò Pavese. Producent skupia się na produkcji jakościowych win metodą naturalną. Wlagowym winem producenta jest Moscato z Volpara, ponieważ Alta Valle Versa, a zwłaszcza region Volpara, to doskonałe tereny do uprawy wina Moscato i od czasów starożytnych winnica zachowuje tradycje i profesjonalizm w uprawie tych winogron.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Słodkie
Charakter
Frizzante
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Lombardy, IT (Lombardia)
Szczepy
Croatina
Zawartość alkoholu %
7,5
Dostępność w sklepach:
Rakowiecka:2 szt.
Opis

Monterosso Rubino to czerwone, słodkie wino, wyprodukowane w 100% z lokalnego, starego szczepu Croatina. Otrzymane wino, szybko, jeszcze w trakcie fermentacji, jest filtrowane w celu zatrzymania procesu przemiany zawartego w winogronach cukru w alkohol. Temu procesowi zawdzięcza swą naturalną słodycz oraz stosunkowo niewielki poziom alkoholu (7,5%). Wino charakteryzuje się delikatnym naturalnym musowaniem, dobrą strukturą z wyczuwalnymi w smaku nutami poziomek. Idealne jako aperitif jak i do deserów.

Podawać lekko schłodzone!

Opinie o produkcie
Brak komentarzy

Zaloguj się, aby zamieścić komentarz

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności