Don Carmelo Rosato

Don Carmelo Rosato

Don Carmelo Rosato to wytrawne wino różowe. Produkowane ze szczepu Negroamaro. Pochodzi z włoskiej Puglii.

mlls-bw mlls-bw
69,90 zł
Brutto

Don Carmelo Rosato to wytrawne wino różowe. Produkowane ze szczepu Negroamaro. Pochodzi z włoskiej Puglii.Jasno różowy kolor wina przynosi aromaty poziomek i truskawek. W ustach lekko kwasowość nadaje przyjemne orzeźwienie.

Kolor
Różowe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Puglia
Apelacja
Salento IGT
Szczepy
Negroamaro

Na początku 1997 roku Andrew Gunn, inżynier z wykształcenia, rozważał swój kolejny krok w karierze. Ponieważ zawsze uwielbiał spędzać czas na świeżym powietrzu, perspektywa rolnictwa bardzo go pociągała, a czując się młodym i energicznym, by rozpocząć nową karierę, opuścił zgiełk Johannesburga i rozpoczął poszukiwania „idealnej” farmy.

Po miesiącach poszukiwań i 40 późniejszych wizytach na farmie, Andrew i bardzo zmęczony agent nieruchomości natknęli się na samotną farmę jabłek na szczycie góry z widokiem na Ocean Atlantycki. Perspektywa odpowiedniej farmy w Elgin zaintrygowała Andrew i jadąc przez dolinę, był podekscytowany pięknem okolicy. Otoczony biosferą i leśnictwem Kogelberg posiadłość nie miała sąsiadów rolniczych. Faliste wzgórza i podjazd pod górę do miejsca, w którym znajdowała się farma, 420 metrów nad poziomem morza, z widokiem na Ocean Atlantycki, nie przypominały niczego, co kiedykolwiek widział. To była miłość od pierwszego wejrzenia.

Gdy wjechał do środka i zatrzymał się przed raczej zaniedbaną posiadłością Herberta Bakera, poczuł: „to jest miejsce, w którym chciałbym mieszkać”, a widok z przodu domu z widokiem na dolinę Elgin podjął decyzję. .

Szczegóły produktu
Kolor
Różowe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Puglia
Apelacja
Salento IGT
Szczepy
Negroamaro
Opis

Don Carmelo Rosato to wytrawne wino różowe. Produkowane ze szczepu Negroamaro. Pochodzi z włoskiej Puglii.Jasno różowy kolor wina przynosi aromaty poziomek i truskawek. W ustach lekko kwasowość nadaje przyjemne orzeźwienie.

Producent
Iona Vineyards

Na początku 1997 roku Andrew Gunn, inżynier z wykształcenia, rozważał swój kolejny krok w karierze. Ponieważ zawsze uwielbiał spędzać czas na świeżym powietrzu, perspektywa rolnictwa bardzo go pociągała, a czując się młodym i energicznym, by rozpocząć nową karierę, opuścił zgiełk Johannesburga i rozpoczął poszukiwania „idealnej” farmy.

Po miesiącach poszukiwań i 40 późniejszych wizytach na farmie, Andrew i bardzo zmęczony agent nieruchomości natknęli się na samotną farmę jabłek na szczycie góry z widokiem na Ocean Atlantycki. Perspektywa odpowiedniej farmy w Elgin zaintrygowała Andrew i jadąc przez dolinę, był podekscytowany pięknem okolicy. Otoczony biosferą i leśnictwem Kogelberg posiadłość nie miała sąsiadów rolniczych. Faliste wzgórza i podjazd pod górę do miejsca, w którym znajdowała się farma, 420 metrów nad poziomem morza, z widokiem na Ocean Atlantycki, nie przypominały niczego, co kiedykolwiek widział. To była miłość od pierwszego wejrzenia.

Gdy wjechał do środka i zatrzymał się przed raczej zaniedbaną posiadłością Herberta Bakera, poczuł: „to jest miejsce, w którym chciałbym mieszkać”, a widok z przodu domu z widokiem na dolinę Elgin podjął decyzję. .

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności