Tabali Reserva Especial Syrah

Tabali Reserva Especial Syrah

0 Komentarzy
79,00 zł
Brutto

To doskonałe czerwone wino wyprodukowane zostało w 100% ze szczepu Syrah z winnic położonych na zboczach doliny rzeki Limari na północy Chile. Gleby oraz mikroklimat charakterystyczny dla tej doliny jest unikalny w skali kraju. Od kwitnienia aż po zbiór wszystkie prace prowadzone są ręcznie z niezwykłą starannością. Po zbiorze, który odbywa się w trzecim tygodniu maja winogrona transportowane są w małych 15 kilogramowych skrzynkach do winiarni, gdzie odbywa się staranna selekcja. Proces winifikacji odbywa się małych stalowych kadziach w kontrolowanej temperaturze 16 do 18 stopni Celsjusza. W dalszej fazie przez 8 – 10 dni odbywa się maceracja. Następnie wino przelewane jest do beczek z francuskiego dębu i leżakuje przez okres 18 miesięcy – 70% w nowych i 30% w używanych przez jeden rok. Wino, które w efekcie powstaje ma głęboki czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Jest niezwykle eleganckie, złożone i bogate w aromaty dojrzałych wiśni, fiołków oraz czarnego pieprzu. Wino doskonale zbudowane, z miękkimi taninami ukazuje w pełni unikalny charakter win pochodzących z doliny Limari.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Chile
Region
Coquimbo
Apelacja
Limari DO
Rocznik
2009
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Chile
Region
Coquimbo
Apelacja
Limari DO
Rocznik
2009
Opis
To doskonałe czerwone wino wyprodukowane zostało w 100% ze szczepu Syrah z winnic położonych na zboczach doliny rzeki Limari na północy Chile. Gleby oraz mikroklimat charakterystyczny dla tej doliny jest unikalny w skali kraju. Od kwitnienia aż po zbiór wszystkie prace prowadzone są ręcznie z niezwykłą starannością. Po zbiorze, który odbywa się w trzecim tygodniu maja winogrona transportowane są w małych 15 kilogramowych skrzynkach do winiarni, gdzie odbywa się staranna selekcja. Proces winifikacji odbywa się małych stalowych kadziach w kontrolowanej temperaturze 16 do 18 stopni Celsjusza. W dalszej fazie przez 8 – 10 dni odbywa się maceracja. Następnie wino przelewane jest do beczek z francuskiego dębu i leżakuje przez okres 18 miesięcy – 70% w nowych i 30% w używanych przez jeden rok. Wino, które w efekcie powstaje ma głęboki czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Jest niezwykle eleganckie, złożone i bogate w aromaty dojrzałych wiśni, fiołków oraz czarnego pieprzu. Wino doskonale zbudowane, z miękkimi taninami ukazuje w pełni unikalny charakter win pochodzących z doliny Limari.
Producent
Tabali
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności