Emendis Ull de Llebre - Sumoll, D.O....

Emendis Ull de Llebre - Sumoll, D.O. Penedes

0 Opinii klientów

Emendis Ull de LLebre - Sumoll, D.O. Penedes, wino czerwone wytrawne na bazie szczepów Ull de Llebre i Sumoll.

trz - mm trz - mm
56,90 zł
Brutto

Wino o ciemnoczerwonej barwie, intensywnych aromatach świeżych owoców (morwy, tarniny, czarnej porzeczki, cytryny), nut przyprawowych (anyżu, czarnej lukrecji) i kwiatowych (fiołka i eukaliptusa), w smaku przyjemne, dobrze zbalansowane, świeże i delikatne. Polecane do: aperitif, lekkich potraw mięsnych, pizzy, past.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Catalunya, ESP (Katalonia)
Apelacja
Penedes DO (Catalunya)

Posiadłość Emendis obejmuje 48 hektarów winnic na glebach gliniastych, ubogich w materię organiczną, wapień i bogatą w magnez, która nadaje naszym winom kwasowość niezbędną do cieszenia się świeżością białych win i kaw dobra struktura do dojrzewania win czerwonych. Wina i cavas produkowane w Emendis są ekskluzywnymi owocami winnic posiadłości. Posiadamy 12 różnych odmian naszych własnych winnic:

Białe odmiany: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, Moscatel de Alejandía (gruboziarnisty) i Moscatel de Frontignac (drobnoziarnisty)

Odmiany czerwone: Ull de llebre (tempranillo) i Merlot powyżej 35 lat, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, eksperymentalna odmiana Marselan i Monastrell.

Emendis stosuje zintegrowaną uprawę winorośli: szanuje i współistnieje z florą i fauną środowiska oraz jest stale świadomy zmian klimatycznych, które mogą mieć wpływ na winorośl. Winnice uprawiane są indywidualnie, dostosowując się do specyficznych potrzeb każdej odmiany. Na przykład w winnicach Xarel·lo przeprowadza się długie przycinanie, podczas gdy Chardonnay zapewnia lepszą jakość winogron, gdy jest krótko przycinany.

Inną stosowaną techniką są zielone zbiory, polegające na zbieraniu bardziej produktywnych odmian, takich jak Moscatel, Merlot i Ull de Llebre (Tempranillo), gdy roślina przestaje rosnąć i przechodzi zmianę koloru. W ten sposób winogrona są celowo upuszczane, aby zrównoważyć dojrzewanie między rośliną a owocem, a tym samym osiągnąć znaczną poprawę jakości win.

Aby określić idealny czas zbiorów, winorośle są monitorowane przez cały proces dojrzewania. Kwasowość (pH) i cukry moszczu są kontrolowane analitycznie. Z kolei przeprowadzana jest kontrola organoleptyczna.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Catalunya, ESP (Katalonia)
Apelacja
Penedes DO (Catalunya)
Dostępność w sklepach:
Odolany:1 szt.
Przy Hiltonie:1 szt.
Miasteczko Wilanów:2 szt.
Woronicza:2 szt.
Opis

Wino o ciemnoczerwonej barwie, intensywnych aromatach świeżych owoców (morwy, tarniny, czarnej porzeczki, cytryny), nut przyprawowych (anyżu, czarnej lukrecji) i kwiatowych (fiołka i eukaliptusa), w smaku przyjemne, dobrze zbalansowane, świeże i delikatne. Polecane do: aperitif, lekkich potraw mięsnych, pizzy, past.

Producent
Finca Emendis

Posiadłość Emendis obejmuje 48 hektarów winnic na glebach gliniastych, ubogich w materię organiczną, wapień i bogatą w magnez, która nadaje naszym winom kwasowość niezbędną do cieszenia się świeżością białych win i kaw dobra struktura do dojrzewania win czerwonych. Wina i cavas produkowane w Emendis są ekskluzywnymi owocami winnic posiadłości. Posiadamy 12 różnych odmian naszych własnych winnic:

Białe odmiany: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, Moscatel de Alejandía (gruboziarnisty) i Moscatel de Frontignac (drobnoziarnisty)

Odmiany czerwone: Ull de llebre (tempranillo) i Merlot powyżej 35 lat, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, eksperymentalna odmiana Marselan i Monastrell.

Emendis stosuje zintegrowaną uprawę winorośli: szanuje i współistnieje z florą i fauną środowiska oraz jest stale świadomy zmian klimatycznych, które mogą mieć wpływ na winorośl. Winnice uprawiane są indywidualnie, dostosowując się do specyficznych potrzeb każdej odmiany. Na przykład w winnicach Xarel·lo przeprowadza się długie przycinanie, podczas gdy Chardonnay zapewnia lepszą jakość winogron, gdy jest krótko przycinany.

Inną stosowaną techniką są zielone zbiory, polegające na zbieraniu bardziej produktywnych odmian, takich jak Moscatel, Merlot i Ull de Llebre (Tempranillo), gdy roślina przestaje rosnąć i przechodzi zmianę koloru. W ten sposób winogrona są celowo upuszczane, aby zrównoważyć dojrzewanie między rośliną a owocem, a tym samym osiągnąć znaczną poprawę jakości win.

Aby określić idealny czas zbiorów, winorośle są monitorowane przez cały proces dojrzewania. Kwasowość (pH) i cukry moszczu są kontrolowane analitycznie. Z kolei przeprowadzana jest kontrola organoleptyczna.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy

Zaloguj się, aby zamieścić komentarz

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności