La Vendimia Reserva

La Vendimia Reserva

85,01 zł
Brutto

Wino wyprodukowane w 85% ze szczepu Tempranillo oraz 15% ze szczepu Graciano. Winogrona pochodzą z winnic usytuowanych na zboczach dolin w regionie Roja Alavesa. Optymalne nasłonecznienie gwarantuje doskonałe warunki do dojrzewania gron. Wino po fermentacji właściwej poddawane jest fermentacji malolaktycznej w beczkach z francuskiego dębu. Następnie poddawane jest procesowi dojrzewania, który odbywa się w nowych beczkach z dębu francuskiego przez okres 16 miesięcy. Następnie po nalaniu do butelek – dojrzewa minimum 20 miesięcy. Rocznik 2004 tego wina został oceniony jako „ doskonały” przez Radę Winiarstwa D.O. Roja. Jest to najwyższe wyróżnienie dla win pochodzących z tego regionu. Ciemnowiśniowy, połyskliwy kolor. W nosie intensywne aromaty czerwonych i czarnych owoców z lekko pikantną i balsamiczną nutą. W ustach wyraziste, złożone i zrównoważone. Doskonale nadaje się do czerwonych mięs, do gulaszu, dań pikantnych oraz dojrzewających serów. Podawać w temperaturze 16 – 18 stopni.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Rioja
Apelacja
Rioja DOCa
Szczepy
Graciano
Rocznik
2007
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Rioja
Apelacja
Rioja DOCa
Szczepy
Graciano
Rocznik
2007
Opis
Wino wyprodukowane w 85% ze szczepu Tempranillo oraz 15% ze szczepu Graciano. Winogrona pochodzą z winnic usytuowanych na zboczach dolin w regionie Roja Alavesa. Optymalne nasłonecznienie gwarantuje doskonałe warunki do dojrzewania gron. Wino po fermentacji właściwej poddawane jest fermentacji malolaktycznej w beczkach z francuskiego dębu. Następnie poddawane jest procesowi dojrzewania, który odbywa się w nowych beczkach z dębu francuskiego przez okres 16 miesięcy. Następnie po nalaniu do butelek – dojrzewa minimum 20 miesięcy. Rocznik 2004 tego wina został oceniony jako „ doskonały” przez Radę Winiarstwa D.O. Roja. Jest to najwyższe wyróżnienie dla win pochodzących z tego regionu. Ciemnowiśniowy, połyskliwy kolor. W nosie intensywne aromaty czerwonych i czarnych owoców z lekko pikantną i balsamiczną nutą. W ustach wyraziste, złożone i zrównoważone. Doskonale nadaje się do czerwonych mięs, do gulaszu, dań pikantnych oraz dojrzewających serów. Podawać w temperaturze 16 – 18 stopni.
Producent
Bodegas Lan
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności