Moschofilero Ino

Moschofilero Ino

0 Opinii klientów

Moschofilero to regionalne wino z Peloponezu. Winorośle z tego szczepu rosną u podnóży wzgórz centralnej części Peloponezu na glebach gliniasto – wapiennych na wysokości od 200 do 300 m n.p.m. 

brk-kkdr brk-kkdr
39,90 zł
Brutto

Moschofilero to regionalne wino z Peloponezu. Winorośle z tego szczepu rosną u podnóży wzgórz centralnej części Peloponezu na glebach gliniasto – wapiennych na wysokości od 200 do 300 m n.p.m.

Winifikacja odbywa się w stalowych tankach w kontrolowanej temperaturze 18°C. Młode i świeże wino z jednej z najbardziej powszechnych greckich odmian winorośli Moschofilero, to dystyngowane kwiatowe aromaty oraz czysta i przejrzysta struktura. Pasuje doskonale do lekkich dań i sałat.

Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Grecja
Region
Southern Greece, GR
Apelacja
Peloponnese PGI (Southern Greece)
Szczepy
Moschofilero
Typ
Jednoszczepowe

Firma INO została założona w 2001 roku, kiedy prywatna winiarnia b2b EVOIKI SA przejęła firmę lokalnego stowarzyszenia winiarzy, która zajmuje się produkcją wina od wczesnych lat 60-tych. INO może przetwarzać winogrona, produkować, przechowywać i butelkować do 200 000 hl wina rocznie. Do zakładów winiarskich grupy trafiają winogrona z całej Grecji: Macedonii, Peloponezu, Krety i Grecji Środkowej

Szczegóły produktu
Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Grecja
Region
Southern Greece, GR
Apelacja
Peloponnese PGI (Southern Greece)
Szczepy
Moschofilero
Typ
Jednoszczepowe
Dostępność w sklepach:

W chwili obecnej nie posiadamy tego produktu w naszych sklepach. Jednak możesz go zarezerwować. Sprawdzimy jego dostępność w hurtowniach i u importera, i wtedy poinformujemy Cię o jego dostępności na rynku polskim. Możesz skorzystać też z naszego: formularza kontaktowego. Kliknij.

Opis

Moschofilero to regionalne wino z Peloponezu. Winorośle z tego szczepu rosną u podnóży wzgórz centralnej części Peloponezu na glebach gliniasto – wapiennych na wysokości od 200 do 300 m n.p.m.

Winifikacja odbywa się w stalowych tankach w kontrolowanej temperaturze 18°C. Młode i świeże wino z jednej z najbardziej powszechnych greckich odmian winorośli Moschofilero, to dystyngowane kwiatowe aromaty oraz czysta i przejrzysta struktura. Pasuje doskonale do lekkich dań i sałat.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy

Zaloguj się, aby zamieścić komentarz

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności