Il Sole Di Alessandro Cabernet Sauvignon
Wyśmienite wino, leżakowane w beczkach od 20 do 24 miesięcy, o barwie głębokiej i złożonej czerwieni. Typowy bukiet Cabernet Sauvignon zapowiada wino zbalansowane i pełne w ustach, intensywnie owocowe, ze szczególnie wyczuwalną śliwką, o długotrwałym smaku. Uwodzi swoim harmonijnym bukietem, pełnią charakteru i mocy. Pasuje do wszystkich dań mięsnych, chociaż najlepiej smakuje z pieczenią wołową i dziczyzną.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Włochy
- Region
- Toskania
- Apelacja
- Toscana IGT
- Rocznik
- 2010
Większość winnic została zasadzona w latach 1975–1985, przy czym 20 nowych hektarów zostało zasadzonych - lub obecnie sadzonych. Jeśli chodzi o gęstość sadzenia, waha się ona od 3330 roślin na hektar w starszych winnicach, 6500-7 500 roślin na hektar w nowszych miejscach.
Zastosowane systemy treningowe to te tradycyjne dla Chianti Classico - poziomy kordon ostrogowy utrzymywany 60 cm nad ziemią i odciąg.
Obecne 60 hektarów winorośli jest podzielonych na dwadzieścia sześć różnych winnic położonych na najlepiej przystosowanych terenach o idealnym mikroklimacie.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Włochy
- Region
- Toskania
- Apelacja
- Toscana IGT
- Rocznik
- 2010

Większość winnic została zasadzona w latach 1975–1985, przy czym 20 nowych hektarów zostało zasadzonych - lub obecnie sadzonych. Jeśli chodzi o gęstość sadzenia, waha się ona od 3330 roślin na hektar w starszych winnicach, 6500-7 500 roślin na hektar w nowszych miejscach.
Zastosowane systemy treningowe to te tradycyjne dla Chianti Classico - poziomy kordon ostrogowy utrzymywany 60 cm nad ziemią i odciąg.
Obecne 60 hektarów winorośli jest podzielonych na dwadzieścia sześć różnych winnic położonych na najlepiej przystosowanych terenach o idealnym mikroklimacie.