Il Sole Di Alessandro Cabernet Sauvignon

Il Sole Di Alessandro Cabernet Sauvignon

  • Nowy
0 Komentarzy
249,00 zł
Brutto

Wyśmienite wino, leżakowane w beczkach od 20 do 24 miesięcy, o barwie głębokiej i złożonej czerwieni. Typowy bukiet Cabernet Sauvignon zapowiada wino zbalansowane i pełne w ustach, intensywnie owocowe, ze szczególnie wyczuwalną śliwką, o długotrwałym smaku. Uwodzi swoim harmonijnym bukietem, pełnią charakteru i mocy. Pasuje do wszystkich dań mięsnych, chociaż najlepiej smakuje z pieczenią wołową i dziczyzną.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Toskania
Apelacja
Toscana IGT
Rocznik
2010

Większość winnic została zasadzona w latach 1975–1985, przy czym 20 nowych hektarów zostało zasadzonych - lub obecnie sadzonych. Jeśli chodzi o gęstość sadzenia, waha się ona od 3330 roślin na hektar w starszych winnicach,  6500-7 500 roślin na hektar w nowszych miejscach.

Zastosowane systemy treningowe to te tradycyjne dla Chianti Classico - poziomy kordon ostrogowy utrzymywany 60 cm nad ziemią i odciąg.

Obecne 60 hektarów winorośli jest podzielonych na dwadzieścia sześć różnych winnic położonych na najlepiej przystosowanych terenach o idealnym mikroklimacie.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Toskania
Apelacja
Toscana IGT
Rocznik
2010
Opis
Wyśmienite wino, leżakowane w beczkach od 20 do 24 miesięcy, o barwie głębokiej i złożonej czerwieni. Typowy bukiet Cabernet Sauvignon zapowiada wino zbalansowane i pełne w ustach, intensywnie owocowe, ze szczególnie wyczuwalną śliwką, o długotrwałym smaku. Uwodzi swoim harmonijnym bukietem, pełnią charakteru i mocy. Pasuje do wszystkich dań mięsnych, chociaż najlepiej smakuje z pieczenią wołową i dziczyzną.
Producent
Querceto Castello di Greve

Większość winnic została zasadzona w latach 1975–1985, przy czym 20 nowych hektarów zostało zasadzonych - lub obecnie sadzonych. Jeśli chodzi o gęstość sadzenia, waha się ona od 3330 roślin na hektar w starszych winnicach,  6500-7 500 roślin na hektar w nowszych miejscach.

Zastosowane systemy treningowe to te tradycyjne dla Chianti Classico - poziomy kordon ostrogowy utrzymywany 60 cm nad ziemią i odciąg.

Obecne 60 hektarów winorośli jest podzielonych na dwadzieścia sześć różnych winnic położonych na najlepiej przystosowanych terenach o idealnym mikroklimacie.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności