Moi Primitivo di Manduria DOP

Moi Primitivo di Manduria DOP

  • Nowy
0 Komentarzy

Nos typowy, bardzo intensywny, kojarzący się z czerwonymi owocami w brandy, dżemem śliwkowym, z akcentami przypraw i lukrecji z nutą suszonych owoców. W smaku pełne, miękkie, dobrze zbudowane i zrównoważone, w finale powracają przyjemne nuty aromatyczne czarnej wiśni, suszonych fig, kakao i kawy. 

wskd - ach wskd - ach
46,90 zł
Brutto

Moi to czerwone wino, powstałę na bazie Primitivo, pochodzące z włoskiego regionu - Puglia. Charakteryzuje się czerwono-rubinową barwą, z fioletowymi refleksami. Nos typowy, bardzo intensywny, kojarzący się z czerwonymi owocami w brandy, dżemem śliwkowym, z akcentami przypraw i lukrecji z nutą suszonych owoców. W smaku pełne, miękkie, dobrze zbudowane i zrównoważone, w finale powracają przyjemne nuty aromatyczne czarnej wiśni, suszonych fig, kakao i kawy. To efekt ośmiu miesięcy dojrzewania wina w 225 litrowych dębowych beczkach. Wino przeszło fermentację jabłkowo-mlekową.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
75 gr
750 ml
Kraj
Belgia
Włochy
Region
Puglia
Apelacja
Primitivo Di Manduria DOP
Szczepy
Primitivo
Rocznik
2010

Varvaglione 1921 dąży do doskonałości wykorzystując to, co najlepsze z ziemi, przekształcając ją w wysokiej jakości wina. Punktem wyjścia jest dla nich różnorodność rodzimych odmian winorośli. Wiedza, jak dokonać właściwego wyboru w odpowiednim momencie, to zasługa ich doświadczonego winiarza. Filozofia winnicy opiera się na połączeniu tradycji i i technologii. 

W regionie Salento w Apulii Cosimo i Maria Teresa Varvaglione wraz z trójką swoich dzieci dali nowe życie winiarni z czteropokoleniowym doświadczeniem i tradycją oraz wsparciem dynamicznych, zmotywowanych pracowników. 

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
75 gr
750 ml
Kraj
Belgia
Włochy
Region
Puglia
Apelacja
Primitivo Di Manduria DOP
Szczepy
Primitivo
Rocznik
2010
Opis

Moi to czerwone wino, powstałę na bazie Primitivo, pochodzące z włoskiego regionu - Puglia. Charakteryzuje się czerwono-rubinową barwą, z fioletowymi refleksami. Nos typowy, bardzo intensywny, kojarzący się z czerwonymi owocami w brandy, dżemem śliwkowym, z akcentami przypraw i lukrecji z nutą suszonych owoców. W smaku pełne, miękkie, dobrze zbudowane i zrównoważone, w finale powracają przyjemne nuty aromatyczne czarnej wiśni, suszonych fig, kakao i kawy. To efekt ośmiu miesięcy dojrzewania wina w 225 litrowych dębowych beczkach. Wino przeszło fermentację jabłkowo-mlekową.

Producent
Varvaglione Vigne e Vini

Varvaglione 1921 dąży do doskonałości wykorzystując to, co najlepsze z ziemi, przekształcając ją w wysokiej jakości wina. Punktem wyjścia jest dla nich różnorodność rodzimych odmian winorośli. Wiedza, jak dokonać właściwego wyboru w odpowiednim momencie, to zasługa ich doświadczonego winiarza. Filozofia winnicy opiera się na połączeniu tradycji i i technologii. 

W regionie Salento w Apulii Cosimo i Maria Teresa Varvaglione wraz z trójką swoich dzieci dali nowe życie winiarni z czteropokoleniowym doświadczeniem i tradycją oraz wsparciem dynamicznych, zmotywowanych pracowników. 

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności