Markus Huber Metamorphosis

Markus Huber Metamorphosis

  • Nowy

Austriackie, białe wino odmianowe ze szczepu Grüner Veltliner. Doskonale zbalansowane w budowie, mineralne,  z dobrze wyeksponowaną kwasowością. Dobrze wyczuwalne aromaty cytrusów jak pomarańcza, cytryna czy grejpfrut. 

dnb-ms dnb-ms
169,00 zł
Brutto

Austriackie, białe wino odmianowe ze szczepu Grüner Veltliner. Doskonale zbalansowane w budowie, mineralne,  z dobrze wyeksponowaną kwasowością. Dobrze wyczuwalne aromaty cytrusów jak pomarańcza, cytryna czy grejpfrut. Wyczuwalne także nuty gruszki i miodu. Wino świetnie pasuje do wieprzowiny i drobiu, a także do ryb i sałatek.

Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
700 ml
Kraj
Austria
Region
Niederosterreich
Typ
Jednoszczepowe
Szczepy
Gruner Veltiner
Zawartość alkoholu %
13

W żadnym innym austriackim regionie winiarskim Grüner Veltliner nie zajmuje tak dużej powierzchni: Traisental z 63 procentami jest niekwestionowanym numerem jeden. Ale Riesling to także specjalność Traisental. Winorośle są przeważnie na - często malutkich - tarasach z suchymi, bardzo kredowymi, żwirowymi glebami. Nadają winom bardzo niezależny profil, z mocnym ciałem i mocnym kręgosłupem. Mineralność jest nośnikiem smaku, wspiera strukturę kwaśną, a tym samym sprzyja długowieczności win. Szczególne czynniki klimatyczne - wpływy panońskie i jednocześnie chłodne powietrze z podnóża alpejskiego przynoszą ciepłe dni i chłodne noce - zapewniają bardzo delikatny aromat i pikantną finezję. Pobliski Dunaj może odegrać swoją rolę w pełnej regulacji temperatury.

Szczegóły produktu
Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
700 ml
Kraj
Austria
Region
Niederosterreich
Typ
Jednoszczepowe
Szczepy
Gruner Veltiner
Zawartość alkoholu %
13
Opis

Austriackie, białe wino odmianowe ze szczepu Grüner Veltliner. Doskonale zbalansowane w budowie, mineralne,  z dobrze wyeksponowaną kwasowością. Dobrze wyczuwalne aromaty cytrusów jak pomarańcza, cytryna czy grejpfrut. Wyczuwalne także nuty gruszki i miodu. Wino świetnie pasuje do wieprzowiny i drobiu, a także do ryb i sałatek.

Producent
Weingut Markus Huber

W żadnym innym austriackim regionie winiarskim Grüner Veltliner nie zajmuje tak dużej powierzchni: Traisental z 63 procentami jest niekwestionowanym numerem jeden. Ale Riesling to także specjalność Traisental. Winorośle są przeważnie na - często malutkich - tarasach z suchymi, bardzo kredowymi, żwirowymi glebami. Nadają winom bardzo niezależny profil, z mocnym ciałem i mocnym kręgosłupem. Mineralność jest nośnikiem smaku, wspiera strukturę kwaśną, a tym samym sprzyja długowieczności win. Szczególne czynniki klimatyczne - wpływy panońskie i jednocześnie chłodne powietrze z podnóża alpejskiego przynoszą ciepłe dni i chłodne noce - zapewniają bardzo delikatny aromat i pikantną finezję. Pobliski Dunaj może odegrać swoją rolę w pełnej regulacji temperatury.

Zobacz także

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności