Papale Primitivo di Manduria DOP

Papale Primitivo di Manduria DOP

0 Komentarzy

Papale Primitivo di Manduria DOP to czerwone, włoskie wino a winogrona Primitivo używane do produkcji tego wina pochodzą z najstarszych winnic znajdujących się w pobliżu Morza Jońskiego, z krzewów o bardzo niskiej wydajności z hektara, a doskonałej jakości. Barwa intensywna, czerwono-rubinowa z pięknymi fioletowymi refleksami

wip-jw wip-jw
54,89 zł
Brutto

Papale Primitivo di Manduria DOP to czerwone, włoskie wino a winogrona Primitivo używane do produkcji tego wina pochodzą z najstarszych winnic znajdujących się w pobliżu Morza Jońskiego, z krzewów o bardzo niskiej wydajności z hektara, a doskonałej jakości. Barwa intensywna, czerwono-rubinowa z pięknymi fioletowymi refleksami. Aromaty są bardzo intensywne i przypominają konfiturę z owoców czarnej porzeczki, jeżyn, wiśni, kakao i lukrecji. Na podniebieniu okrągłe, gładkie, z długim aromatycznym finałem. Po fermentacji jabłkowo-mlekowej ok. 8 miesięcy wino dojrzewało w 225 litrowych dębowych beczkach.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Puglia
Apelacja
Primitivo di Manduria DOC

Varvaglione 1921 dąży do doskonałości wykorzystując to, co najlepsze z ziemi, przekształcając ją w wysokiej jakości wina. Punktem wyjścia jest dla nich różnorodność rodzimych odmian winorośli. Wiedza, jak dokonać właściwego wyboru w odpowiednim momencie, to zasługa ich doświadczonego winiarza. Filozofia winnicy opiera się na połączeniu tradycji i i technologii. 

W regionie Salento w Apulii Cosimo i Maria Teresa Varvaglione wraz z trójką swoich dzieci dali nowe życie winiarni z czteropokoleniowym doświadczeniem i tradycją oraz wsparciem dynamicznych, zmotywowanych pracowników. 

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Włochy
Region
Puglia
Apelacja
Primitivo di Manduria DOC
Opis

Papale Primitivo di Manduria DOP to czerwone, włoskie wino a winogrona Primitivo używane do produkcji tego wina pochodzą z najstarszych winnic znajdujących się w pobliżu Morza Jońskiego, z krzewów o bardzo niskiej wydajności z hektara, a doskonałej jakości. Barwa intensywna, czerwono-rubinowa z pięknymi fioletowymi refleksami. Aromaty są bardzo intensywne i przypominają konfiturę z owoców czarnej porzeczki, jeżyn, wiśni, kakao i lukrecji. Na podniebieniu okrągłe, gładkie, z długim aromatycznym finałem. Po fermentacji jabłkowo-mlekowej ok. 8 miesięcy wino dojrzewało w 225 litrowych dębowych beczkach.

Producent
Varvaglione Vigne e Vini

Varvaglione 1921 dąży do doskonałości wykorzystując to, co najlepsze z ziemi, przekształcając ją w wysokiej jakości wina. Punktem wyjścia jest dla nich różnorodność rodzimych odmian winorośli. Wiedza, jak dokonać właściwego wyboru w odpowiednim momencie, to zasługa ich doświadczonego winiarza. Filozofia winnicy opiera się na połączeniu tradycji i i technologii. 

W regionie Salento w Apulii Cosimo i Maria Teresa Varvaglione wraz z trójką swoich dzieci dali nowe życie winiarni z czteropokoleniowym doświadczeniem i tradycją oraz wsparciem dynamicznych, zmotywowanych pracowników. 

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności