Badagoni Saperavi Red Dry
- Nowy
Badagoni Saperavi to czerwone, wytrawne, gruzińskie wino z regionu Kakheti. Powstało w 100% w gron odmiany Saperavi. Barwą przypomina dojrzałą wiśnię. Aromat i smak budzi pełen wiśni i owoców leśnych smak jeżyn, czarnego bzu z wyraźnym posmakiem drewna i delikatnymi garbnikami. Idealnie pasuje do potraw tłustych, mięsnych, ale również z serami, podane jako aperitif wywołuje wyraźne uczucie głodu, oczekiwania na znakomite, zdecydowane w smaku potrawy.
Badagoni Saperavi to czerwone, wytrawne, gruzińskie wino z regionu Kakheti. Powstało w 100% w gron odmiany Saperavi. Barwą przypomina dojrzałą wiśnię. Aromat i smak budzi pełen wiśni i owoców leśnych smak jeżyn, czarnego bzu z wyraźnym posmakiem drewna i delikatnymi garbnikami. Idealnie pasuje do potraw tłustych, mięsnych, ale również z serami, podane jako aperitif wywołuje wyraźne uczucie głodu, oczekiwania na znakomite, zdecydowane w smaku potrawy.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Gruzja
- Region
- Kakheti
- Typ
- Jednoszczepowe
- Szczepy
- Saperavi
Historia firmy winiarskiej Badagoni rozpoczęła się w 2006 roku w sercu gruzińskiego winiarstwa - regionie Kakheti, wiosce Zemo Khodasheni. Przez lata cieszyliśmy się niezwykłym sukcesem, oferując szereg lokalnych win specyficznych dla danego miejsca, które należą do najlepszych w Gruzji. Podążając za wyjątkowymi gruzińskimi tradycjami winiarskimi, a jednocześnie korzystając z najnowocześniejszych technologii i wiedzy naukowej istniejącej w branży winiarskiej, firma rozwijała się z roku na rok i dziś dość śmiało możemy stwierdzić, że Badagoni posiada najbardziej zaawansowaną winiarnię.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Gruzja
- Region
- Kakheti
- Typ
- Jednoszczepowe
- Szczepy
- Saperavi
Badagoni Saperavi to czerwone, wytrawne, gruzińskie wino z regionu Kakheti. Powstało w 100% w gron odmiany Saperavi. Barwą przypomina dojrzałą wiśnię. Aromat i smak budzi pełen wiśni i owoców leśnych smak jeżyn, czarnego bzu z wyraźnym posmakiem drewna i delikatnymi garbnikami. Idealnie pasuje do potraw tłustych, mięsnych, ale również z serami, podane jako aperitif wywołuje wyraźne uczucie głodu, oczekiwania na znakomite, zdecydowane w smaku potrawy.

Historia firmy winiarskiej Badagoni rozpoczęła się w 2006 roku w sercu gruzińskiego winiarstwa - regionie Kakheti, wiosce Zemo Khodasheni. Przez lata cieszyliśmy się niezwykłym sukcesem, oferując szereg lokalnych win specyficznych dla danego miejsca, które należą do najlepszych w Gruzji. Podążając za wyjątkowymi gruzińskimi tradycjami winiarskimi, a jednocześnie korzystając z najnowocześniejszych technologii i wiedzy naukowej istniejącej w branży winiarskiej, firma rozwijała się z roku na rok i dziś dość śmiało możemy stwierdzić, że Badagoni posiada najbardziej zaawansowaną winiarnię.
Zobacz także