Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot
Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot to czerwone, wytrawne wino pochodzące z regionu Stellenbosch w RPA. Wino produkowane jest przez Aaldering, powstaje ze szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot.
Bardzo elegancka kompozycja z aromatem drewna cedrowego, lukrecji i likieru cassis. Z mocną strukturą i zaokrąglonymi taninami.
Naturalna fermentacja malolaktyczna miała miejsce w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Następnie wina leżakowały oddzielnie w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu (Barrique Bordelaise) przez 25 miesięcy (35% nowego dębu).
Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot to czerwone, wytrawne wino pochodzące z regionu Stellenbosch w RPA. Wino produkowane jest przez Aaldering, powstaje ze szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot.
Bardzo elegancka kompozycja z aromatem drewna cedrowego, lukrecji i likieru cassis. Z mocną strukturą i zaokrąglonymi taninami.
Naturalna fermentacja malolaktyczna miała miejsce w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Następnie wina leżakowały oddzielnie w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu (Barrique Bordelaise) przez 25 miesięcy (35% nowego dębu). Zdecydowano się na montaż, ponieważ mieszanka składała się z 51% Cabernet Sauvignon i 49% Merlot, proporcje te wybrano po procesie próbnego mieszania.
Potencjał starzenia 7-10 lat
Podawać do; Rib-eye steak, jagnięcina, zielona papryka, dania z ziołami.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- RPA
- Region
- Stellenbosch
- Typ
- Wieloszczepowe
- Szczepy
- Cabernet Sauvignon
Merlot - Zawartość alkoholu %
- 14,5
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- RPA
- Region
- Stellenbosch
- Typ
- Wieloszczepowe
- Szczepy
- Cabernet Sauvignon
Merlot - Zawartość alkoholu %
- 14,5
Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot to czerwone, wytrawne wino pochodzące z regionu Stellenbosch w RPA. Wino produkowane jest przez Aaldering, powstaje ze szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot.
Bardzo elegancka kompozycja z aromatem drewna cedrowego, lukrecji i likieru cassis. Z mocną strukturą i zaokrąglonymi taninami.
Naturalna fermentacja malolaktyczna miała miejsce w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Następnie wina leżakowały oddzielnie w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu (Barrique Bordelaise) przez 25 miesięcy (35% nowego dębu). Zdecydowano się na montaż, ponieważ mieszanka składała się z 51% Cabernet Sauvignon i 49% Merlot, proporcje te wybrano po procesie próbnego mieszania.
Potencjał starzenia 7-10 lat
Podawać do; Rib-eye steak, jagnięcina, zielona papryka, dania z ziołami.
Zobacz także