Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot

Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot

Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot to czerwone, wytrawne wino pochodzące z regionu Stellenbosch w RPA. Wino produkowane jest przez Aaldering, powstaje ze szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot.

Bardzo elegancka kompozycja z aromatem drewna cedrowego, lukrecji i likieru cassis. Z mocną strukturą i zaokrąglonymi taninami.

Naturalna fermentacja malolaktyczna miała miejsce w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Następnie wina leżakowały oddzielnie w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu (Barrique Bordelaise) przez 25 miesięcy (35% nowego dębu). 

wnold-dm wnold-dm
149,00 zł
Brutto

Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot to czerwone, wytrawne wino pochodzące z regionu Stellenbosch w RPA. Wino produkowane jest przez Aaldering, powstaje ze szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot.

Bardzo elegancka kompozycja z aromatem drewna cedrowego, lukrecji i likieru cassis. Z mocną strukturą i zaokrąglonymi taninami.

Naturalna fermentacja malolaktyczna miała miejsce w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Następnie wina leżakowały oddzielnie w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu (Barrique Bordelaise) przez 25 miesięcy (35% nowego dębu). Zdecydowano się na montaż, ponieważ mieszanka składała się z 51% Cabernet Sauvignon i 49% Merlot, proporcje te wybrano po procesie próbnego mieszania.

Potencjał starzenia 7-10 lat

Podawać do; Rib-eye steak, jagnięcina, zielona papryka, dania z ziołami.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
RPA
Region
Stellenbosch
Typ
Wieloszczepowe
Szczepy
Cabernet Sauvignon
Merlot
Zawartość alkoholu %
14,5
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
RPA
Region
Stellenbosch
Typ
Wieloszczepowe
Szczepy
Cabernet Sauvignon
Merlot
Zawartość alkoholu %
14,5
Opis

Aaldering Cabernet Sauvignon / Merlot to czerwone, wytrawne wino pochodzące z regionu Stellenbosch w RPA. Wino produkowane jest przez Aaldering, powstaje ze szczepów Cabernet Sauvignon i Merlot.

Bardzo elegancka kompozycja z aromatem drewna cedrowego, lukrecji i likieru cassis. Z mocną strukturą i zaokrąglonymi taninami.

Naturalna fermentacja malolaktyczna miała miejsce w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Następnie wina leżakowały oddzielnie w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu (Barrique Bordelaise) przez 25 miesięcy (35% nowego dębu). Zdecydowano się na montaż, ponieważ mieszanka składała się z 51% Cabernet Sauvignon i 49% Merlot, proporcje te wybrano po procesie próbnego mieszania.

Potencjał starzenia 7-10 lat

Podawać do; Rib-eye steak, jagnięcina, zielona papryka, dania z ziołami.

Producent
Brak komentarzy

Zobacz także

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności