Colin Cuvee La Fosse Le Loup

Colin Cuvee La Fosse Le Loup

Cuvée La Fosse Le Loup Coteaux Champenois Blanc Millésime  wspaniały, rzadki biały Vertus jest wytwarzany wyłącznie z winogron Chardonnay uprawianych na zamkniętej działce „La Fosse le Loup” w samym sercu wioski i uprawiana od 1963 roku. 

pral-as pral-as
249,90 zł
Brutto

Cuvée La Fosse Le Loup Coteaux Champenois Blanc Millésime  wspaniały, rzadki biały Vertus jest wytwarzany wyłącznie z winogron Chardonnay uprawianych na zamkniętej działce „La Fosse le Loup” w samym sercu wioski i uprawiana od 1963 roku. Cieszy się dodatkową zaletą dojrzewania w drewnianych beczkach, zachowując swoją rześkość  i mineralność. Terroir to Clos de La Fosse Le Loup Vertus Premier Cru Gleba i podłoże: mulisto-kreda, glina, biała kreda.  Rok plantacji: 1963 Produkcja wina z certyfikatem High Environmental Value.100% zbiorów Chardonnay 2017. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej później w dębowych beczkach przez rok. Liczba butelek: 522 Początkowe aromaty to są  nuty brzoskwini, wilgotnej kredy, z nutą wanilii. Po chwili z wina wydobywają się aromaty goździki, pigwę, brioszkę, cytrynę, anyż i suszone owoce, kończąc na kwiatowych aromatach słonecznika i jakieru.  Wszystko to łączy się z elegancją i równowagą, która utrzymuje się aż do uzyskania gładkiego, świeżego i pysznego końcowego smaku, w którym wino olśniewa.

Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Musujące
Pojemność
750 ml
Kraj
Francja
Region
Szampania
Apelacja
Champagne AOC
Szczepy
Chardonnay
Szczegóły produktu
Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Musujące
Pojemność
750 ml
Kraj
Francja
Region
Szampania
Apelacja
Champagne AOC
Szczepy
Chardonnay
Opis

Cuvée La Fosse Le Loup Coteaux Champenois Blanc Millésime  wspaniały, rzadki biały Vertus jest wytwarzany wyłącznie z winogron Chardonnay uprawianych na zamkniętej działce „La Fosse le Loup” w samym sercu wioski i uprawiana od 1963 roku. Cieszy się dodatkową zaletą dojrzewania w drewnianych beczkach, zachowując swoją rześkość  i mineralność. Terroir to Clos de La Fosse Le Loup Vertus Premier Cru Gleba i podłoże: mulisto-kreda, glina, biała kreda.  Rok plantacji: 1963 Produkcja wina z certyfikatem High Environmental Value.100% zbiorów Chardonnay 2017. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej później w dębowych beczkach przez rok. Liczba butelek: 522 Początkowe aromaty to są  nuty brzoskwini, wilgotnej kredy, z nutą wanilii. Po chwili z wina wydobywają się aromaty goździki, pigwę, brioszkę, cytrynę, anyż i suszone owoce, kończąc na kwiatowych aromatach słonecznika i jakieru.  Wszystko to łączy się z elegancją i równowagą, która utrzymuje się aż do uzyskania gładkiego, świeżego i pysznego końcowego smaku, w którym wino olśniewa.

Producent
Champagne Colin
Brak komentarzy

Zobacz także

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności