Anselmo Mendes Parcela Unica Alvarinho

Anselmo Mendes Parcela Unica Alvarinho

  • Nowy
0 Komentarzy

Parcela Unica to białe wino wytrawne produkowane przez Anselmo Mendesa z gron szczepu Alvarinho w portugalskim regionie Vinho Verde. Fermentacja odbywa się w nowych, 400-litrowych beczkach z dębu francuskiego. Wino leżakowane jest na osadzie, w tych samych beczkach przez 9 miesięcy.

atl-mc atl-mc
239,00 zł
Brutto

Parcela Unica to białe wino wytrawne produkowane przez Anselmo Mendesa z gron szczepu Alvarinho w portugalskim regionie Vinho Verde. Fermentacja odbywa się w nowych, 400-litrowych beczkach z dębu francuskiego. Wino leżakowane jest na osadzie, w tych samych beczkach przez 9 miesięcy. Intensywne nuty wanilii przeplatają się z aromatem polnych kwiatów, dojrzałej brzoskwini, melona i wyraźnym akcentem mineralnym.  W ustach kompozycja świeżych ziół jak tymianek czy koper włoski oraz szarej renety i skórki z cytryny. W tle wyczuwalna jest goryczkowa nuta grejpfruta i marakui. Świetnie zbalansowana kwasowość i długi finisz z subtelnym posmakiem pigwy. Doskonale pasuje do okonia morskiego pieczonego w ziołach, krewetek, grillowanego kraba oraz dań kuchni azjatyckiej.

Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Minho
Apelacja
Vinho Verde DOC
Rocznik
2011
Szczegóły produktu
Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Minho
Apelacja
Vinho Verde DOC
Rocznik
2011
Opis

Parcela Unica to białe wino wytrawne produkowane przez Anselmo Mendesa z gron szczepu Alvarinho w portugalskim regionie Vinho Verde. Fermentacja odbywa się w nowych, 400-litrowych beczkach z dębu francuskiego. Wino leżakowane jest na osadzie, w tych samych beczkach przez 9 miesięcy. Intensywne nuty wanilii przeplatają się z aromatem polnych kwiatów, dojrzałej brzoskwini, melona i wyraźnym akcentem mineralnym.  W ustach kompozycja świeżych ziół jak tymianek czy koper włoski oraz szarej renety i skórki z cytryny. W tle wyczuwalna jest goryczkowa nuta grejpfruta i marakui. Świetnie zbalansowana kwasowość i długi finisz z subtelnym posmakiem pigwy. Doskonale pasuje do okonia morskiego pieczonego w ziołach, krewetek, grillowanego kraba oraz dań kuchni azjatyckiej.

Producent
Anselmo Mendes
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności