Portucallo Douro DOC
Winogrona są oddzielane od szypułek i rozgniatane oraz zaszczepiane specjalnie wyselekcjonowanymi gatunkami szlachetnych drożdży. Długa maceracja. Fermentacja alkoholowa przebiega w kontrolowanej temperaturze.
Kolor: głęboki, wyraźny, rubinowo-czerwony.
Aromaty: Aromaty owoców przeplatają się z nutami wanilii, tworząc wino niezwykle eleganckie.
Smak: Żywy, świeży. Wyczuwalna obecność miękkich tanin. Długi finisz.
Dojrzewanie: Wino dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 9 miesięcy.
Konsumpcja: teraz, lub w przeciągu 8 lat.
Serwis: Dobrze komponuje się z wieloma rodzajami mięsa, potrawami z pieca oraz serami.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Portugalia
- Region
- Douro
- Apelacja
- Douro DOC
- Rocznik
- 2005
Szczegóły produktu
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Portugalia
- Region
- Douro
- Apelacja
- Douro DOC
- Rocznik
- 2005
Opis
Winogrona są oddzielane od szypułek i rozgniatane oraz zaszczepiane specjalnie wyselekcjonowanymi gatunkami szlachetnych drożdży. Długa maceracja. Fermentacja alkoholowa przebiega w kontrolowanej temperaturze.
Kolor: głęboki, wyraźny, rubinowo-czerwony.
Aromaty: Aromaty owoców przeplatają się z nutami wanilii, tworząc wino niezwykle eleganckie.
Smak: Żywy, świeży. Wyczuwalna obecność miękkich tanin. Długi finisz.
Dojrzewanie: Wino dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 9 miesięcy.
Konsumpcja: teraz, lub w przeciągu 8 lat.
Serwis: Dobrze komponuje się z wieloma rodzajami mięsa, potrawami z pieca oraz serami.
Kolor: głęboki, wyraźny, rubinowo-czerwony.
Aromaty: Aromaty owoców przeplatają się z nutami wanilii, tworząc wino niezwykle eleganckie.
Smak: Żywy, świeży. Wyczuwalna obecność miękkich tanin. Długi finisz.
Dojrzewanie: Wino dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 9 miesięcy.
Konsumpcja: teraz, lub w przeciągu 8 lat.
Serwis: Dobrze komponuje się z wieloma rodzajami mięsa, potrawami z pieca oraz serami.
Brak komentarzy