Gazur

Gazur

0 Opinii klientów
89,00 zł
Brutto

Pochodzi z regionu Ribera del Duero, powstałe ze szczepu Tinto Fino. Krzewy prowadzone są w systemie „na głowę” na glebach wapienno-glinianych. Ręcznie zbierane i fermentowane na naturalnych drożdżach. Starzone 4-6 miesięcy w cementowych kadziach. W nosie aromaty jeżyn, czereśni i głogu. Delikatne akcenty kwiatowe – czarny bez. W ustach złożone i wyraziste, gładkie taniny. Czereśnie w gorzkiej czekoladzie, dojrzały dereń i żurawina. Potencjał starzenia ok. 5 lat. Idealne w połączeniu z gulaszem z indyka, ozorkami wołowymi oraz piersią z kaczki w sosie z czarnej porzeczki.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Castilla y Leon, ESP
Apelacja
Ribera del Duero DO (Castilla y Leon)
Szczepy
Tinto Fino (Tempranillo)
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Hiszpania
Region
Castilla y Leon, ESP
Apelacja
Ribera del Duero DO (Castilla y Leon)
Szczepy
Tinto Fino (Tempranillo)
Dostępność w sklepach:

W chwili obecnej nie posiadamy tego produktu w naszych sklepach. Jednak możesz go zarezerwować. Sprawdzimy jego dostępność w hurtowniach i u importera, i wtedy poinformujemy Cię o jego dostępności na rynku polskim. Możesz skorzystać też z naszego: formularza kontaktowego. Kliknij.

Opis
Pochodzi z regionu Ribera del Duero, powstałe ze szczepu Tinto Fino. Krzewy prowadzone są w systemie „na głowę” na glebach wapienno-glinianych. Ręcznie zbierane i fermentowane na naturalnych drożdżach. Starzone 4-6 miesięcy w cementowych kadziach. W nosie aromaty jeżyn, czereśni i głogu. Delikatne akcenty kwiatowe – czarny bez. W ustach złożone i wyraziste, gładkie taniny. Czereśnie w gorzkiej czekoladzie, dojrzały dereń i żurawina. Potencjał starzenia ok. 5 lat. Idealne w połączeniu z gulaszem z indyka, ozorkami wołowymi oraz piersią z kaczki w sosie z czarnej porzeczki.
Producent
Opinie o produkcie
Brak komentarzy

Zaloguj się, aby zamieścić komentarz

Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności